04 ianuarie 2013


Şi în 2013,
Primăria Suceava s-a pus, din nou, garant pentru datorii de 5 milioane de lei ale Termica către E.on Energie
·        Am plătit o parte din datorii, acum fiind vorba despre o prelungire a garantării, până în 31 martie 2013, a sumelor pe care Termica le are de plătit către E.on”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
·        Nerespectarea termenelor de plată dă dreptul E.on de a sista furnizarea gazelor naturale şi energiei electrice, fără un preaviz sau notificare prealabilă.
Printr-un act adiţional, convenţia de plată şi fidejusiune încheiată între E.on Energie România, Termica Suceava şi Primăria municipiului Suceava a fost prelungită. Termica înregistrează la E.on Energie România datorii de 4,97 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea gazelor naturale şi energiei consumate şi neachitate. Pentru continuarea furnizării, compania energetică a cerut o reeşalonare a debitelor, prin încheierea unui act adiţional la convenţia de plată şi fidejusiune aprobată printr-o hotărâre a Consiliului Local din august 2012. Reeşalonarea urmează a fi făcută pentru suma amintită, la care se adaugă valoarea facturilor curente, începând cu cea aferentă consumului pe luna decembrie 2012 şi continuând cu cele emise până în 31 martie 2013. Demersul este valabil pentru situaţia în care firma de termoficare din Lunca Sucevei nu îşi va onora obligaţiile către E.on Energie România. Scopul parafării noului act este  acela de asigurare a continuităţii activităţii Termica, în calitate de furnizor de energie electrică şi termică în sistem centralizat. Termica se obligă să achite, eşalonat, 701.700 de lei până pe 25 ianuarie 2013; 1,4 milioane de lei până pe 25 februarie; 400.00 de lei până pe 25 martie, diferenţa de 1,47 milioane de lei urmând a fi onorată până pe 31 aprilie 2013.  „Noi am mai încheiat o asemenea convenţie, care a fost valabilă până pe 31 decembrie 2012. Am plătit o parte din acele datorii, acum fiind vorba despre o prelungire a garantării, până în 31 martie 2013, a sumelor pe care Termica le are de plătit către E.on”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.        
Convenţia va fi încheiată în august 2012, pentru suma de 4,65 de milioane de lei prevede că, nerespectarea condiţiilor şi termenelor de plată dă dreptul E.on „de a proceda la sistarea furnizării gazelor naturale şi energiei electrice către Termica, fără un preaviz sau notificare prealabilă”.