10 ianuarie 2013


Bătălie cruntă pentru preluarea serviciului de salubritate al Sucevei
·        CNSC nu a suspendat licitaţia, şa cum a cerut o firmă înscrisă în competiţie, aceasta  urmând a fi ţinută pe 15 ianuarie. 
·        În această iarnă, din cauza lipsei unui operator titular al contractului privind serviciile de salubritate, Suceava a avut destul de mult de suferit.
În ciuda unor piedici, procedura pentru desemnarea unui nou operator de salubritate în municipiul Suceava continuă, a declarat, ieri, primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu.   
Potrivit edilului şef, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a acceptat contestaţia înaintată de Vitalia Servicii pentru Mediu, firmă care a cerut modificarea mărimii cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani, cifră inclusă în caietul de sarcini ca o condiţie pentru înscrierea în competiţie. Consiliul Local al municipiului Suceava aprobase o cifră de afaceri de 24,5 milioane de lei, drept pentru care CNSC a coborât-o la 6,2 milioane de lei, total valabil pentru anii 2009, 2010 şi 2012. „Ca atare, am operat această modificare, iar licitaţia nu se suspendă, aşa cum au cerut firma care a făcut contestaţia, ci va avea loc pe 15 ianuarie. Presimt o bătălie cruntă şi, sigur, unele contestaţii după aceasta. Însă, în câteva luni, vom avea un nou operator de salubritate”, a declarat primul gospodar al Sucevei. Lungu a precizat că, în această iarnă, din cauza lipsei unui operator titular al contractului privind serviciile de salubritate, municipiul Suceava a avut destul de mult de suferit. „Cei de la Rosal nu s-au putut pregătit aşa cum trebuie pentru deszăpezire şi intervenţii la îngheţ, însă, chiar şi aşa, până, în prezent, comparativ cu Botoşani şi Iaşi, în municipiul Suceava s-a circulat cât de cât normal”, a accentuat primarul Ion Lungu.               
Începând 1 decembrie 2012, din cauza declanşării cu întârziere a procedurilor de licitaţie,  autorităţile sucevene au fost nevoite să prelungească vechiul contract de concesionare a serviciilor publice de salubritate, document parafat încă din anul 2004 cu Rosal Grup.