15 ianuarie 2013


În anul 2013  
Primarul Lungu, primul contribuabil sucevean la puşculiţa locală
·        La primele ore ale dimineţii, edilului şef i s-a eliberat chitanţa nr. 1 care confirmă achitarea impozitului pe apartament , taxei auto şi taxei de salubritate. 
·        Prezenţa mai scăzută a sucevenilor la ghişee este pusă pe seama „bâlbâielilor” în stabilirea dărilor, „vina neaparţinând neapărat autorităţilor locale”.
Primarul Ion Lungu, este primul cetăţean al municipiului Suceava care şi-a făcut datoria de contribuabil la plata taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013.  Şeful executivului local a scos din buzunar 281,5 lei, aceasta după ce a beneficiat reducerea acordată în cazul achitării anticipate şi integrale, până la 31 martie, a obligaţiilor care se constituie ca venituri proprii ale bugetului reşedinţei de judeţ. Lungu i-a îndemnat pe suceveni să vină la ghişeele Primăriei, astfel încât - în condiţiile în care Consiliul Local a hotărât să păstreze vechiul nivel al dărilor -, aceştia să aibă parte şi de bonusul de 10% prevăzut de reglementările în vigoare.  „Conform tradiţiei, dimineaţă, la ora 7.51, mi-am plătit taxele şi impozitele cu chitanţa nr.1, în valoare de 281,5 lei. Am plătit pentru rolul pe care îl am împreună cu soţia pe strada Samuil Isopescu din Suceava, trebuind să achit 295 de lei pentru apartament, autoturism şi taxa de salubritate. Având în vedere că am făcut plata anticipată, până la 31 martie, am beneficiat de bonificaţia  de 10%, potrivit hotărârii Consiliului Local şi Codului Fiscal. Ca atare, fac apel la suceveni să vină să achite taxele şi impozitele locale, mai ales că acestea nu au fost majorate şi, în al doilea  rând să profite de această reducere de 10%”,  a declarat şeful administraţiei judeţene, adăugând că plata se poate face inclusiv cu cardul, la cele 4 POS de la sediul executivului, precum şi on line, la adresa de pe pagina web a Primăriei.  
Ieri, la ghişee administrativului local, aglomeraţia era parcă mai mică în comparaţie cu anii trecuţi, Lungu punând prezenţa scăzută  pe seama „bâlbâielilor” în stabilirea nivelului taxelor şi impozitelor, „vina neaparţinând neapărat autorităţilor locale”.  „În primă fază am început să încasăm pe data de 10 ianuarie, după care pe 12 şi, iată, ne-a apucat data de 14 ianuarie. Probabil şi aceasta avut un efect asupra faptului că nu sunt prea mulţi oameni la ghişee”, a explicat primarul municipiului Suceava Ion Lungu, precizând că, de regulă, până pe 31 martie, îşi onorau obligaţia circa 70% din contribuabilii locali.