04 ianuarie 2013


Judeţul Suceava ar putea avea buget până la finele lui ianuarie
·        În afară de bugetul propriu al Consiliului Judeţean, trebuie să mai ţinem cont şi de datoriile din trecut”, a declarat preşedintele CJ, Cătălin Nechifor.
Consiliul Judeţean este preocupat ca bugetul pe 2013 care va reveni judeţului Suceava să fie suficient de consistent, încât să facă posibilă ducerea la îndeplinire a tuturor proiectelor a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, şeful executivului judeţean, Cătălin Nechifor. Preşedintele CJ speră ca bugetul de stat să fie adoptat cât mai repede, astfel încât bugetul judeţean  să fie aprobat şi să devină operaţional la  finele acestei luni. Aceasta întrucât, prin repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, cele 114 unităţi teritoriale administrative să-şi poată aproba, la rându-le, bugetele de venituri şi cheltuieli pentru noul an. Aparatul executivului judeţean încă mai lucrează la fundamentarea proiectului de buget, fonduri importante urmând a fi prevăzute pentru achitărea datoriilor acumulate anterior. Pentru atragerea  de sume cât mai consistente de la „centru”, Nechifor se bazează şi munca de lămurire a parlamentarilor suceveni.                   
„În afară de bugetul propriu al Consiliului Judeţean, trebuie să mai ţinem cont şi de datoriile din trecut. Pe de altă parte, judeţul Suceava are nevoie un buget foarte mare, întrucât există foarte multe unităţi administrativ-teritoriale componente, dar şi o structură cu un număr mare de locuitori. La fel, reţeaua de drumuri judeţene este una întinsă, iar la alte instituţii printre care şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, trebuie să cheltuim foarte mulţi bani. Sper să găsim înţelegere la Guvern, dar contez mult şi pe votul parlamentarilor, atunci când va fi votat bugetul de stat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean. Cătălin Nechifor a menţionat că printre priorităţile în ceea ce priveşte finanţarea se numără Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou”, Spitalul municipal Fălticeni, cât şi centura ocolitoare a municipiului Suceava. De asemenea, în atenţie vor stat proiectele cu fonduri europeane, pentru care, pe lângă finanţarea comunitară, asigurată va trebui a fi şi cofinanţarea din bugetul de stat.