05 noiembrie 2012


Octavian Ilisoi a luat locul lui Petrea Dulgheru la conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  
·        Aceasta până cel târziu la 31 decembrie, când va înceta detaşarea fostului director executiv Petrea Dulgheru pe funcţia publică de conducere de director al Direcţiei de Control şi Coordonare a Posturilor de Inspecţie Frontieră din cadrul ANSVSA.
Ieri, în prezenţa prefectului Florin Sinescu, subprefectului Constantin Harasim şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ştefan Alexandru Băişanu, a fost instalat, cu participarea angajaţilor instituţiei, noul director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Suceava, Octavian Ilisoi, consilier în cadrul Biroului de Sănătate a Animalelor al DSVSA. Instalarea lui Ilisoi la conducerea DSVSA Suceava survine ordinului nr. 1099 din 2 octombrie al preşedintelui Agenţiei Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(ANSVSA), de detaşare a fostului director executiv Petrea Dulgheru pe funcţia publică de conducere vacantă de director al Direcţiei de Control şi Coordonare a Posturilor de Inspecţie la Frontieră, Import, Export, Tranzit şi Comerţ, din cadrul ANSVSA.  Octavian Ilisoi va exercita temporar această funcţie publică vacantă, respectiv cel mult până la revenirea titularului postului, dar nu mai mult de data de 31 decembrie  2012. „Sigur nu este niciun moment de bucurie, niciunul de tristeţe, ci un pas normal. Lucrurile se schimbă, au o anumită dinamică şi, de aceea, important este, cred eu, să punem lucrurile să meargă înainte, cât mai operativ”, a spus prefectul Florin Sinescu, urându-i succes noul şef al DSVSA. Potrivit propriei prezentări, Octavian Ilisoi, are vârsta de 35 de ani, este medic veterinar, absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară din Iaşi. În cei 11 ani de activitate a lucrat în mediul privat, deţinând un lanţ de farmacii şi de clinici veterinare pe toată zona Moldovei, precum şi un depozit de medicamente veterinare. Timp 5 ani, Ilisoi a avut şi funcţia de inspector la Inspecţia Hipică Naţională. „Voi fi alături de domniile dumneavoastră - nu se ştie cât timp. Îmi face mare plăcere să lucrez alături de domniile voastre, iar pe viitor voi fi alături de voi, încercând să ascult toate nevoile şi păsurile voastre, să fiu drept şi corect în activitatea pe care o voi desfăşura”, s-a adresat Octavian Ilisoi asistenţei, mulţumind pentru încredere.             
Subprefectul Constantin Harasim s-a arătat onorat să fie alături de un colectiv şi o instituţie puternică. „Ştiu ce înseamnă DSVSA, din perioada din care am lucrat la Garda de Mediu şi am avut o colaborare bună. Îmi doresc ca la fel ca la fiecare schimbare de ştafetă, cu noul şef al dumneavoastră să continuaţi bunele rezultate profesionale obţinute până acum, pentru sănătatea judeţului Suceava”, a subliniat subprefectul Harasim.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ştefan Alexandru Băişanu a făcut o confesiune declarând că, atunci când era foarte tânăr, voia să se facă medic veterinar, însă, suferind un accident la un picior, şi-a dat seama ce înseamnă cu adevărat a fi medic, nemaiavând tăria de a urma cel drum.  „Sunt convins că echipa dumneavoastră, împreună cu domnul Ilisoi, va merge pe drumul corect. Îl sprijin şi îl susţin pe Octavian Ilisoi, pentru că am auzit discuţii că ar fi prea tânăr. La vârsta lui eu eram subprefect şi cred că am reuşit să mă ţin de treabă şi să-mi fac datoria. Are experienţă în domeniu, cu atât mai mult cu cât a reuşit şi în mediul privat”, a precizat Ştefan Alexandru Băişanu.