18 noiembrie 2012


La Rădăuţi,
Facturi emise de Drumuri şi Poduri şi „ţinute prin sertare”  
·        În cauză ar fi lucrări în valoare de 200.000 de lei,  de pe vremea administraţiei judeţene anterioare,   preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, precizând că, „dacă lucrurile semnalate se confirmă, însemnă că s-a creat o ilegalitate”.
Consiliul Judeţean Suceava va cere Direcţiei Generale a Finanţelor Publice să facă verificare privind facturarea lucrărilor efectuate de societatea Drumuri şi Poduri în municipiul Rădăuţi.  
La această firmă la care unic acţionar este administraţia judeţeană, consilierul PSD, Mihai Grozavu, semnalând că, în timp ce Drumuri şi Poduri are probleme financiare grave, facturile emise de societate „stau prin sertare”. Potrivit lui Grozavu, de la Rădăuţi această societate ar avea de încasat circa 200.000 de lei, bani care ar ajuta-o să se menţină pe linia de plutire. „Împreună cu Direcţia de Finanţe, ar trebui se facă o analiză să se vadă de ce facturile societăţii de Drumuri nu au fost prinse la Rădăuţi, iar, noi, acum nu putem să continuăm procesul de menţinere în viaţă acestei societăţi. Municipiul Rădăuţi are datorii de circa 2 miliarde de lei vechi la societatea de Drumuri, aceasta a facturat, iar facturile stau prin sertare. Astfel, ar putea fi identificate şi alte societăţi de la care firma Drumuri şi Poduri are datorii de încasat”, a precizat alesul social-democrat, Mihai Grozavu. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor a declarat că nu ar fi pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, susţinând că emiterea şi neînregistarea unei facturi  reprezintă o ilegalitate. „Voi solicita, în primul rând, un raport oficial, în baza căruia ne vom adresa către Direcţia de Finanţe. Dacă lucrurile semnalate se confirmă, însemnă că s-a creat o ilegalitate, pentru că, odată emisă factura de către societatea Drumuri şi Poduri, aceasta trebuie înregistrată. Iar faptul că este ţinută în sertar de către cineva sau că nu se ştie despre această factură, este ceva ilegal. Însă, nu ar fi prima la Rădăuţi”, a subliniat şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor.  Societatea Drumuri şi Poduri  este declarată în insolvenţă încă de pe timpul administraţiei judeţene PDL. În anul 2011, din cauza incapacităţii societăţii de a achita datoriile, Consiliul de Administraţie, prin decizia nr. 6/2011, a hotărât declanşarea procedurii generale a insolvenţei, Adunarea Generală a Acţionarilor aprobând-o prin hotărârea nr. 3/2011.