08 noiembrie 2012


Anul acesta,
Amalgam de banare electorale şi instalaţii ornamentale de iarnă 
·        Primarul Lungu vrea să păstreze aspectul estetic al municipiului Suceava, chemând pe candidaţi la consultări pe marginea reclamei electorale neconvenţionale.
·         Afişajul în locuri nepermise se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 de lei şi 1000 de lei, în cazul persoanelor fizice şi cu 150 de lei-1500 de lei, în cel al persoanelor fizice.
Primarul de Suceava, Ion Lungu solicită înscrişi în cursa electorală la alegerile parlamentare să vină la Primărie pentru  a se cădea de comun acord asupra reclamei cu banere sau alte mijloace publicitare decât panourile de afişaj clasice. Şeful municipalităţii sucevene spune că pentru cele dintâi este nevoie de autorizare, însă, pe deasupra, trebuie făcută obligatoriu o corelare cu amplasarea instalaţiile luminoase şi a celorlalte materiale de decor pentru Sărbătorile de iarnă. Astfel, Lungu vrea ca municipiul Suceava să arate estetic şi, totodată, să rămână unul curat. „Fac un apel la toţi competitorii, la partidele politice, minorităţi şi independenţi să folosească doar panourile de afişaj. Ca primar, am dat dovadă de deschidere totală faţă de toţi candidaţii care au venit şi au solicitat montarea de banere sau alte elemente cu vizibilitate în campania electorală. Vom împăca pe toată lumea, dar îi rugăm să facem un efort comun, astfel încât să avem un oraş curat, plăcut, pentru Sărbătorile de iarnă. Cred că putem îmbina elementele de decor pentru iluminatul ornamental cu banerele respective, pe care le vom pune, în măsura în care vom avea o colaborare, în aşa fel cum vor candidaţii”, reliefează ocupantul fotoliului din Areni.   Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, aplicarea afişelor în locuri nepermise se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 de lei şi 1000 de lei, în cazul persoanelor fizice şi cu 150 de lei-1500 de lei, în cel al persoanelor fizice. „Nu aş vrea să fiu pus în situaţia de a da amenzi, de a interveni cu măsuri coercitive pentru nerespectarea legii la amplasarea elementelor de afişaj şi a altor elemente de campanie electorală”, a pus în vedere edilul şef Ion Lungu. Campania electorală debutează de mâine, şeful administraţiei locale semnând deja dispoziţia privind stabilirea locurilor specializate de afişaj. Faţă de alegerile locale din iunie, în municipiul Suceava sunt disponibile cu 5 spaţii rezervate special în acest scop, adică 33 de locuri cu câte 3 o panouri fiecare.