20 noiembrie 2012


Mai multe primării riscă blocarea conturile
·        Acestea sunt acţionate în instanţă pentru neachitarea facturilor restante către prestatori, injecţia de fonduri din ultima perioadă urmând a le ajuta să depăşească impasul financiar.
·        „La Suceava ar urma să ajungă şi alte sume, aceasta demonstrând preocuparea noastră de a face lucrurile corect, fără să ţinem cont de culoare politică”, declară preşedintele CJ, Cătălin Nechifor.
Municipiul Vatra Dornei  a primit, în ultimul timp, atât de la bugetul de stat, cât şi prin repartizare de la bugetul judeţean, suma de 8 milioane de lei, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful administraţie judeţene, Cătălin Nechifor. Numai în şedinţa extraordinară a deliberativului judeţean,  2,1 milioane de lei au fost aprobate a lua calea achitării facturilor către furnizorii locali care au arierate la bugetul de stat. Nechifor a ţinut să arate că, dacă în 2011, fosta conducerea PDL a Consiliului Judeţean nu a acordat dornenilor sprijin la încălzire, pe motiv că primarul era de altă culoare politică, acum administraţia judeţeană USL susţine conducerea executivă PDL a municipiului staţiune. „Dacă anul trecut localitatea Vatra Dornei, condusă, la acel moment de un primar PNL, a fost ţinută în frig de către domnul preşedinte la Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, din partea PDL, anul acesta lucrurile s-au inversat, cumva, din punct de vedere politic. Acum primarul din Vatra Dornei este de la PDL, iar Consiliul Judeţean  este USL. Iar dacă anul trecut, Gheorghe Flutur nu a făcut niciun gest, în sensul de a ajuta acest municipiu să găsească sume de bani necesari plăţii materiei prime pentru producerea agentului termic, anul acesta, atât Guvernul României, care a acordat 15 miliarde de lei vechi, cât şi Consiliul Judeţean, care a dat, la ultima repartizare, o sumă foarte importantă de bani, demonstrează că încercăm să fim serioşi şi găsim soluţii”,  spus  Nechifor. Cu acelaşi prilej, al întrunirii extraordinare a deliberativului judeţean. pentru onorarea arieratelor, municipiilor Suceava şi Rădăuţi, tot cu conducere PDL, s-a acordat 6,6 milioane de lei şi, respectiv, 220.000 de lei, înspre Cîmpulung Moldovenesc a fost îndreptată suma de 100.000 de lei vechi, la Gura Humorului ajung 450.000 de lei, iar la Siret - 360.000 de lei. „Această injecţie de fonduri va ajuta aceste unităţi administrativ-teritoriale să treacă mai uşor peste această perioadă. În cazul mai multor localităţi exista riscul să fie blocate conturile, pentru că, pe rol, în instanţe sunt anumite procese, cu facturi restante. Mă aştept ca, în perioada următoare, alte sume să fie aduse către Suceava. Aceasta demonstrează preocuparea Guvernului USL şi a Consiliului Judeţean de a face lucrurile corect, transparent, respectând nevoile localităţilor, fără să ţinem cont de culoare politică”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. Cu prilejul amintit, consilierii judeţeni au aprobat repartizarea către primăriile judeţului Suceava circa 10 milioane de lei.