02 noiembrie 2012


După 24 de ani de la Revoluţie,
Judeţul Suceava se pregăteşte să tragă cortina peste aplicare legilor fondului funciar
·        Mai avem câteva cereri şi contestaţii, care sunt la nivelul comisiilor locale”, declară prefectul Florin Sinescu.
La aproape un sfert de secol de la evenimentele din Decembrie 1989, autorităţile judeţene sucevene sunt pe cale de a încheia aplicarea legilor fondului funciar. Aşa a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care precizează că de analizat mai sunt doar câteva cereri de reconstituire a dreptului de proprietate, precum şi unele contestaţii înaintate de către cei nemulţumiţi.                „În ceea priveşte aplicare legilor funciare, suntem în faza finală. Mai avem câteva cereri şi contestaţii, care sunt la nivelul comisiilor locale. În acest sens, am solicitat tuturor acestora să urgenteze finalizarea şi analizarea acestor documentaţii la nivel local, pentru a fi înaintate Comisiei judeţene şi, în funcţie de care, ne putem pronunţa, prin hotărâre”, a declarat şeful serviciilor desconcentrate ale ministerelor în teritoriu.  
În şedinţa de săptămâna aceasta a Comisiei judeţene de fond funciar, condusă, în calitate de preşedinte, de către prefectul judeţului, în dezbatere au intrat 21 de dosare, acestea provenind de la comisiile locale din Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa, Panaci, Sadova, Vadu Moldovei, Vama, Zvoriştea, Fălticeni, Frătăuţii Vechi şi Todireşti. Potrivit lui Florin Sinescu, cu această ocazie, reconstituite au fost drepturile de proprietate pentru o suprafaţă de 65,51 de hectare, dintre care 60,18 hectare forestiere şi 5,53 de hectare cu destinaţie agricolă.