08 noiembrie 2012


Familii sucevene de pe 23 de scări de bloc nu primesc căldură
·        „Nimeni nu mai poată să-şi permită să dea pe responsabilitatea lui utilităţi pentru care nu se plăteşte”, pune în vedere edilul şef, Ion Lungu.
·        Furnizorii de cărbune şi-au anunţat intenţia de a veni săptămâna aceasta la Primărie pentru a-şi încasa banii.
Sucevenii din 23 de scări de bloc branşate la sistemul centralizat  termoficare nu primesc agent termic pentru încălzire, iar de pe 24 de scări nu au apă caldă, a anunţat ieri, reprezentantul societăţii Termica, în cadrul şedinţei cu şefii de asociaţii de proprietari. Cu acest prilej, primarul Sucevei, Ion Lungu a cerut acestora din urmă să întocmească grafice de eşalonarea a datoriilor, în caz contrar consumatorii cu pricina vor avea în continuare de suferit. Edilul şef a arătat că există şi suceveni care, de  6 ani,  nu au plătit nici măcar 1 leu pentru apă caldă sau căldura şi care s-au prezentat la Primărie, solicitându-i imperativ să dea ordin conducerii Termica să reia furnizarea utilităţilor în cauză. „Este o problemă de sistem pentru că am ajuns în această în această situaţie. Guvernul s-a spălat pe mâini, dându-ne o societate de termoficare, care, dacă era eficientă, era ţinută la Guvern. Trebuie să mergem aşa cum putem, de aceea fac un apel pentru a se găsi soluţii de compromis, de negociere, în ideea de face grafice de eşalonare şi de a le respecta. Am spus-o şi înainte de campania electorală: nimeni nu mai poată să-şi permită să dea utilităţi pentru care nu se plăteşte, deoarece vine Curtea de Conturi şi ne impută bani şi mie şi celor de la Termica. Nu este după pixul lui Lungu de la Primărie sau al lui Dumitrescu de la Termica. Există nişte responsabilităţi de fiecare parte şi de care trebuie ţinut cont”, pune în vedere ocupantul fotoliului din Areni, specificând că firma de termoficare are credite bancare pentru care trebuie să plătească rate şi dobânzi.
Şefului administraţiei locale a nominalizat asociaţiile cu datorii mari, printre care nr. 15 „Stimas”, nr. 2 „Petru Rareş”, nr. 31 „Eroilor”, nr. 34, nr. 33, nr. 38, nr. 39, nr. 41, nr. 52, nr. 52 „MES”, Bloc H 19 şi T 3. Ion Lungu a preciza că, în ciuda eforturilor făcute începând încă din vară, şi diminuării relative a datoriilor populaţiei către Termica, acestea continuă să însumeaze, totuşi, 17 milioane de lei. „Furnizorii de combustibil şi-au anunţat intenţia  de veni săptămâna aceasta la Primărie şi ne cer bani. Până acum am mers din inerţie, deoarece pentru 2 luni de zile avem cărbune în curte. Dacă nu-l vom plăti, bine nu o să fie”, a conchis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.