08 noiembrie 2012


Două dosare penale, în urma controalelor din baruri şi discoteci  
Două societăţi comerciale de profil s-au ales cu scoaterea temporară din funcţiune, amenzile aplicate de echipele mixte de controlori depăşind 203.000 de lei.  
Unităţile cu probleme vor fi reevaluate după 60 de zile, pentru a se vedea dacă acestea s-au conformat măsurilor dispuse.  
Două dosare penale au fost întocmite în urma descinderilor a 5 echipe mixte ale organelor abilitate din judeţul Suceava care, timp de două săptămâni, au verificat verificarea legalitatea funcţionării agenţilor economici cu activitate de bar, club de noapte sau discotecă de pe raza localităţilor urbane şi rurale. Acţiunile de control au avut loc în baza  unui ordinul al prefectului de Suceava, Florin Sinescu, reprezentantul Guvernului în teritoriu declarând ieri, într-o conferinţă de presă, că s-a ales cu dosar penal o societate comercială de pe raza comunei Zamostea, care avea instalate sisteme de alarmă împotriva efracţiei fără licenţă de funcţionare. Unei firme din oraşul Broşteni i s-a întocmit, de asemenea, dosar penal, motivul fiind lipsa personalului de ordine publică la discotecă. De altfel, aceleiaşi firme i s-a suspendat temporară a activitatea, măsură aplicată şi unei societăţi din municipiul Cîmpulung Moldovenesc. Comisiile mixte de control formate din poliţişti, jandarmi, comisari de mediu, comisari pentru protecţia consumatorului,  reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au luat la „bani mărunţi” 87 de baruri, discoteci şi cluburi. Acestea au depistat probleme la 79 de agenţi economici, circumstanţe în care au aplicat 186 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 203.650 de lei. În timpul controalelor urmărite au fost aspecte legate de asigurarea ordinii liniştii publice în incinta cluburilor, barurilor, discotecilor şi altor locuri de distracţie sau agrement; calificarea şi atestarea de către poliţie a personalului de pază; modul de asigurare a pazei bunurilor şi valorilor; respectarea programului de funcţionare, conform avizului acordat de primărie, dar şi respectarea prevederilor legale privind apărarea împotriva incendiilor şi protecţie civilă. Controlorii s-au mai oprit asupra stadiului  autorizării pe linie de mediu; existenţei contractelor de utilităţi; implementării colectării selective a deşeurilor; respectării normelor de autorizare sanitară veterinară, cât şi a legislaţiei privind etichetarea produselor. „Activitatea de reevaluare a societăţilor comerciale cu probleme se va efectua în termen de 60 zile, pentru a se verifica dacă măsurile stabilite au fost puse în aplicare, respectiv dacă aceste unităţi economice cu activitate de bar, discotecă, club respectă legislaţia în domeniu şi asigură condiţii de siguranţă pentru cetăţeni”, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.