22 noiembrie 2012


Cinci ani de gratuitate în parcările subterane din centrul Sucevei  
·        Tichetul de parcare va fi ridicat de la automatul montat în interior, perioada maximă de staţionare fiind de maxim 12 ore într-un interval de 24 de ore.
·        Depăşirea de la una la peste 5 ore a duratei legale este sancţionată cu amenzi cuprinse între 50 de lei şi 1000 de lei.
Parcarea autoturismelor în interiorul parcajelor din zona centrală a municipiului Suceava se face în regim de gratuitate, prevede Regulamentul de organizare şi funcţionare,aprobat în şedinţa de ieri a Consiliului Local. Proiectul de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava, prin creare de parcaje subterane, reabilitarea pietonalului şi străzilor aferente a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, contractul de finanţare prevăzând că beneficiarul se obligă să nu utilizeze bunurile pentru realizarea de activităţi economice, în scopul obţinerii de venituri, pe o perioadă de 5 ani. Conform regulamentului, tichetul de parcare va fi ridicat  de la automatul montat în interior în maxim 10 minute de la oprirea autovehiculului, acesta trebuind a fi afişat pe bordul maşinii. Perioada maximă de staţionare este de maxim 12 ore într-un interval de 24 de ore , depăşirea de la o oră şi cu peste 5 ore a duratei legale fiind sancţionată cu amenzi cuprinse între 50 de lei şi 1000 de lei. Cu amendă contravenţională de 500-1000 de lei este sancţionată parcarea autovehiculului fără ridicarea tichetului de parcare, neexpunerea acestuia la loc vizibil pe bord fiind amendată cu 50-100 de lei, la fel ca şi ocuparea locurilor desinate persoanelor cu handicap. Amenda pentru blocarea accesului în parcare este sancţionată cu 400-500 de lei, iar distrugerea „parcometrului”, cu 500-1000 de lei. Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare, în parcajele subterane sunt interzise efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autovehiculului; rezervarea locurilor de parcare cu mijloace de împiedicarea a accesului, precum şi  acţiunile publicitare prin folosirea autoturismele parcate.      Inaugurarea oficială a obiectivului din centrul Sucevei va avea loc pe 1 decembrie, cele două sectoare pentru parcări subterane având 107 locuri şi, respectiv, 55 de locuri. Proiectul are valoarea totală de 37,8 milioane lei, dintre care 29,8 milioane lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. Lucrările de amenajare au fost câştigate la licitaţie de firma suceveană General Construct. În cadrul proiectului au fost amenajate suprafeţe pietonale pavate cu granit şi spaţii verzi, în zonă montându-se şi mobilier urban nou.