10 noiembrie 2011

Sistematizarea de anvergură pe strada Mărăşeşti

• Intervenţiile au menirea de a elimina blocajele de trafic auto din faţa Primăriei

• De la intersecţia cu Calea Obcinilor şi până la cea cu strada „Petru Rareş”, pe bulevardul principal va fi introdusă semaforizarea în undă verde

În urma consultărilor dintre specialiştii executivului local şi cei ai Poliţiei Rutiere, zona aferentă intersecţiei străzilor „Mărăşeşti” şi Ştefan cel Mare”, din prejma Policlinicii Mari şi sediului Primăriei va intra în lucrări de modernizare. Anunţul este făcut de edilul şef Ion Lungu, care a declarat, într-o conferinţă de presă, că intervenţiile din primăvara viitoare au darul de a elimina unul dintre punctele cu dese blocări a circulaţiei. În acest sens, actuala ieşire în strada „Ştefan cel Mare” va fi blocată, autobuzele societăţii de transport în comun ale TPL urmând a se înscrie obligatoriu la stânga, pe strada „Mihai Viteazu”, iar apoi la dreapta, prin faţa Policlinicii. Pentru aceasta, cele două porţiuni ale străzii „Mihai Viteazu” vor fi lărgite, pe fiecare dintre ele amenajată urmând a fi o bandă suplimentară. Celorlalte autovehicule care coboară de pe „Mărăşeşti” le mai rămâne la îndemână şi varianta înscrierii la dreapta, pe strada „Leca Morariu”, cu acces în strada „Universităţii” şi, de acolo, în bulevardul principal. „Sistematizarea străzii este o lucrare deosebit de importantă, care se va iniţia în primăvara viitoare. Este vorba despre accesul au în strada „Ştefan cel Mare”, din faţa Primăriei şi care acum blochează tot traficul. De asemenea, circulaţia dinspre Spital înspre centru va fi mai fluentă decât în prezent”, relevă primul gospodar al urbei.

Primarul precizează că în acelaşi scop, al fluidizării, va fi introdus şi sistemul de semaforizare în undă verde. „Toate intersecţiile, începând de la cea a bulevardului principal cu Calea Obcinilor şi până la cea cu strada , din centrul oraşului, vor fi sincronizate prin sistemul în undă verde, în aşa fel încât să nu fie prinse culori diferite la semafoarele de pe traseu”, a explicat primarul Ion Lungu, adăugând că pentru materializarea acestui obiectiv a fost contactată firma UTI Bucureşti, care a realizat şi sistemul municipal de supraveghere cu camere video.