18 noiembrie 2011

Guvernul dă peste 8 milioane de lei pentru achitarea integrală a salariilor dascălilor pe anul acesta

Judeţul Suceava primeşte de la centru fonduri pentru plata salariilor personalului din învăţământ, anunţă purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Monica Tătaru. Acesta după ce, Guvernul a aprobat, în cea mai recentă şedinţă, orientarea unor sume defalcate din taxa pe valoare adăugată înspre unităţile de învăţământ preuniversitar de stat finanţate din bugetele locale.
Tătaru precizează că judeţului Suceava i-a fost prevăzută suma de 8,569 milioane lei, în acest mod fiind asigurat suplimentul necesar pentru achitarea drepturilor salariale stabilite prin lege, pe întreg anul 2011, dar şi a contribuţiilor aferente remuneraţiilor. Drept urmare, bugetul alocat judeţului Suceava pentru plata cheltuielilor de personal pe anul în curs a crescut de la 260 milioane lei la aproximativ 268 milioane lei. „Sumele alocate vor fi repartizate pe comune, oraşe şi municipii, prin decizie a directorului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Suceava, cu asistenţă tehnică de specialitate a Inspectoratului Şcolar Suceava, care va comunica necesarul pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar de stat”, declară Monica Tătaru

De precizat este că, la începutul lunii noiembrie, prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a analizat cererile sindicaliştilor din învăţământul sucevean, întrevederea având loc în cadrul şedinţei Comisiei de dialog social. Imediat după aceea - pentru ca drepturile salariale ale corpului profesoral din educaţia suceveană, precum şi ale personalului auxiliar, să fie achitate la timp - Popescu a făcut, pe lângă Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Finanţelor Publice, demersuri de suplimentare a bugetului iniţial.