07 noiembrie 2011

Inspectoratul de Muncă prelungeşte termenul pentru completarea registrului salariaţilor

• Măsura a fost luată după ce, până la sfârşitul lunii octombrie, nu toţi agenţii economicii veniseră cu datele solicitate

Agenţii economici îşi pot înscrie sau actualiza datele în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor(REVISAL) până la 15 decembrie 2011, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava. Potrivit unui comunicat al instituţiei sucevene, măsura a fost decisă de Guvern, după ce până la sfârşitul lunii octombrie, la nivel naţional, au transmis date pentru înscrierea în REVISAL 71% din totalul angajatorilor, 77% on-line, iar 23% la ghişee. La sfârşitul lunii trecute, în vederea prelucrării datelor din registrele de evidenţă a salariaţilor, transmise electronic de către agenţii economici, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a lucrat şi în weekend. Pentru a evita situaţiile de blocaj, vineri, 28 octombrie, programul a fost prelungit până la ora 19.00, dispunându-se continuarea activităţii si în zilele de sâmbătă şi duminică, până la ora 16.00.

La finele lui octombrie, la dispoziţia angajatorilor a fost pusă o versiune actualizată a portalului pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic(REVISAL), aceasta venind în sprijinul angajatorilor care folosesc modalitatea on-line. La 1 ianuarie 2011 au fost abrogate dispoziţiile Decretului nr.92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, după această dată evidenţa muncii realizându-se electronic prin intermediul registrului general de evidenţă a salariaţilor. Astfel, angajatorii înregistrează contractul individual de muncă în Registrul Electronic de Evidenţă a Salariaţilor, REVISAL, iar acesta poate fi depus direct la sediul ITM sau online. În registrul de evidenţă a salariaţilor se completează elementele privind drepturile salariale, respectiv, salariul de bază lunar brut şi sporurile, aşa cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă.