22 mai 2011

Se caută surse de finanţare pentru prezenţa handbalului sucevean în competiţiile europene
Municipalitatea suceveană caută noi forme de sprijinire financiară a echipei de a handbal masculin C.S. „Universitatea”. Aceasta ca urmare a rezultatelor bune obţinute de studenţii suceveni, precum şi în perspectiva participării la competiţiile europene. Primarul Ion Lungu a declarat, înaintea şedinţei Consiliului de Administraţie de ieri, de la clubul sportiv universitar, că va avea discuţii, în acest sens, cu reprezentanţii Consiliului Judeţean precum şi cei ai unor firme private care ar putea sponsoriza echipa.
„În măsura în care va fi nevoie, trebuie să găsim şi alte surse legale de finanţare, în ideea că este posibil ca echipa să participe într-o cupă europeană superioară Challenge Cup. În acest sens, vom avea discuţii şi cu ceilalţi parteneri, respectiv, Consiliul judeţean, sponsorii privaţi şi Universitatea Ştefan cel Mare”, declară edilul şef, felicitându-i pe handbalişti pentru rezultatele obţinute în actualul parcurs competiţional.
Lungu a evidenţiat că, în luna aceasta, de la bugetul local înspre C.S. „Universitatea” a fost îndreptată suma de 200.000 de lei, ajungându-se la 500.000 de lei disponibilizaţi doar în intervalul trecut deja din 2011. „În acest an, s-a achitat 5 miliarde de lei vechi din cele 10 miliarde de lei vechi aprobate de Consiliul Local pentru 2011”, a explicat Ion Lungu.