22 mai 2011

Săptămâna aceasta
Se semnează contractul de execuţie a centurii ocolitoare de la Rădăuţi
• Şoseaua, în lungime de 16,5 kilometri, va avea şapte poduri şi două pasaje, constructor fiind UMB Spedition, firmă a lui Dorinel Umbrărescu
Săptămâna acesta va fi parafat contractul pentru lucrările de la centura ocolitoare a municipiului Rădăuţi, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Şeful administraţiei judeţene spune că, în funcţie de fondurile disponibilizate, deocamdată va începe doar execuţia tronsonului dinspre Dorneşti. Porţiunea ar urma să preia circulaţia autovehiculelor care transportă lemn către prelucrătorii din zonă şi care fac mari probleme caselor rădăuţenilor. „Este vorba de spre un contract de 25 de milioane de euro şi 16,5 km de centură, primul tronson care va începe – pentru că, probabil, nu vor fi bani de mai mult – este cel care duce înspre firmele care procesează lemn şi creează mari probleme locuitorilor din Rădăuţi”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean. Şoseaua, în lungime de 16,5 kilometri va parcurge intravilanul şi extravilanul din Rădăuţi şi Volovăţ şi va trece prin preajma localităţilor Horodnicu de Sus şi Horodnicu de Jos.
Centura va avea şapte poduri şi două pasaje. Contractul are o durată de trei ani, va fi finanţat de la bugetul de stat, iar constructor este UMB Spedition, firmă a lui Dorinel Umbrărescu. Pe de altă parte, astăzi este semnat contractul pentru modernizarea drumului judeţean Mănăstirea Humorului - Poiana Micului – Suceviţa. Aceasta după ce a fost soluţionată contestaţia şi acţiunea în instanţă înaintată de către unul dintre participanţii la licitaţie, constructorii fiind Cominco Frasin şi Con Bucovina Rădăuţi. Flutur a anunţat, de asemenea, că a fost deja parafat contractul pentru modernizarea drumului naţional DN 29 Suceava-Botoşani, în valoare de 29 de milioane de euro, firma executantă fiind tot UMB Spediton. Gheorghe Flutur a ţinut să sublniaeze că se lucrează intens la repararea drumurilor judeţene şi turnarea de covoare asfaltice pe de pe raza localităţilor Mălini, Slatina, Horodniceni, Mănăstirea Humorului, Moldoviţa, Frumosu, Preuteşti, Coşna, Poiana Negri, Baia, Bogdăneşti şi Dărmăneşti, zilele acestea demarând lucrări la Rîşca, Măneuţi şi Frasin. Valoarea totală acestora depăşeşte 10 milioane de lei, banii fiind alocaţi de la bugetul judeţean.