17 mai 2011

Soarta proiectului de modernizare a magistralei rutiere sucevene încă nu este decisă



Dacă instanţa nu îi va da câştig de cauză, primăria va trece la reevaluarea ofertelor iniţiale, adică a celorlalţi doi participanţi la licitaţie
• Executivul se va prevala de faptul că asociaţia care a depus contestaţie la CNSC, respectiv SCCF Colas Group Iaşi&Calcarul Pojorîta, s-ar fi „spart”
Soarta proiectului de reparare cu fonduri POR a magistralei rutiere care străbate municipiul Suceava, precum şi a 14 străzi importante din cartierele urbei, rămâne indecisă. Primăria încă aştepta, ieri, un verdict, însă, potrivit unor surse, acesta ar fi defavorabil administrativului local. Primarul Ion Lungu a declarat că aşteptă hotărârea oficială a instanţei, iar în cazul în care aceasta va fi defavorabilă, se va trece, în termen de 10 zile, la reevaluarea ofertelor iniţiale. În acest demers executivul se va prevala şi de faptul că asociaţia care a depus contestaţia de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor(CNSC), respectiv SCCF Colas Group Iaşi&Calcarul Pojorîta s-ar fi „spart”, ultima dintre societăţi ieşind din asociere. „Am auzit şi eu despre asemenea zvonuri, însă aşteptăm să se dea o hotărâre oficială. Am atacat la instanţă faptul că Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor ne-a impus să reluăm licitaţia electronică şi, chiar dacă s-a pierdut în instanţă, nu se anulează licitaţia. Şi aceasta deoarece consorţiul de firme Colas Iaşi şi Calcarul Pojorîta nu mai sunt parteneri, firma din urmă retrăgându-se din asociere, dând un înscris în acest sens. Vom lua legătura şi cu cei de la CNSC, urmând a evalua încă o dată ofertele iniţiale. Sperăm ca, într-o perioadă cât mai scurtă de timp - până la sfârşitul lunii - să putem clarifica şi situaţia acestui proiect pentru reparatul străzilor”, a declarat Ion Lungu, menţionând că vor fi consultaţi mai mulţi specialişti, astfel încât „să nu mai facă vreo greşeală”. Reamintim că, în urma unei contestaţii înaintate de unul dintre competitorii la licitaţia pentru atribuirea execuţiei, adică de către firma SCCF Group Colas Iaşi&Calcarul Pojorîta, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor(CNSC) a decis reluarea licitaţiei electronice. În aceste circumstanţe, în scopul scurtării perioadei îndelungate pe care o presupune reluarea procedurilor, primăria s-a adresat organelor judecătoreşti, solicitând Curţii de Apel Suceava anularea deciziei CNSC. Aceasta după ce respectivul participant la licitaţie a fost descalificat pentru o ofertă financiară subevaluată, adică de doar 60% din preţul de pornire. Câştigător al competiţiei a fost declarat consorţiul de firme SUCT Suceava&Transporturi Auto Botoşani, pentru suma de 46,380 milioane lei, respectiv 84% din preţul de pornire al licitaţiei, acesta surclasând asociaţia Con Buvovina Suceava&Cominco Frasin, care a venit cu o ofertă de 46,391 milioane lei.