22 mai 2011

O sută de mii de euro va cheltui primăria pentru un parc de 5 ari
„Eu zic că nu este mult, având în vedere că acolo va fi un loc de joacă pentru copii şi o fântână arteziană”, a declarat primarul Lungu
Municipalitatea suceveană a finalizat proiectul care prevede amenajarea unui parc de mici dimensiuni în zona centrală a cartierului Burdujeni, în perimetrul cunoscut sun denumirea de „Moldova”. Ion Lungu, şeful administraţiei locale spune că demersul vine pe fondul lipsei amenajărilor serioase de acest gen din cvartalul sucevean. „Vrem să facem un părculeţ modern în Burdujeni, cartier care, din păcate, nu are parcuri mari”, declară primul gospodar al reşedinţei de judeţ.
Lungu spune că pe respectiva parcelă vor fi amenajate alei pietonale şi spaţii verzi, va fi montat mobilier urban şi va fi introdus iluminatul public şi, de asemenea, vor fi construite o fântână arteziană şi un loc de joacă pentru copii. Toate acestea vor fi împrejmuite de arbuşti cu rol de delimitare, investiţia în parcul ce se va întinde pe suprafaţa de 5 ari ajungând la 100.000 de euro. Edilul şef consideră că suma nu este prea mare, având în vedere că acea parte a oraşului este deficitară la capitolul spaţii verzi şi că, pe deasupra, parcul va avea o fântână arteziană şi un loc de joacă pentru micuţii din cartier. „Costurile totale se ridică la 100.000 de euro. Eu zic că nu este mult, având în vedere că acolo va fi un loc de joacă pentru copii şi o fântână arteziană. Cred că locuitorii acestui cartier merită acest parc, această zonă de recreare”, a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că, deoarece, suprafaţa este preluată de la Colegiul „Alexandru Ion Cuza”, în parc vor veni şi elevii acestei unităţi şcolare.