25 august 2009

Mici cu carne de cal

· Sanitar–veterinarii suceveni analizează probe prelevate din 10 magazine, existând suspiciuni şi informaţii potrivit cărora în compoziţia pastei de mici s-ar regăsi şi carne de cabalină

Sanitar-veterinarii suceveni analizează mai multe probe prelevate din puncte de desfacere a pastei de mici din judeţul Suceava. Rezultatele vor fi cunoscute în zilele următoare, verificările survenind unor informaţii şi suspiciuni potrivit cărora în compoziţia produsului s-ar regăsi şi carne de cal. Probele au fost ridicate de la 10 unităţi din municipiul Suceava şi estul judeţului, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru precizând că testările vor fi extinse la nivelul întregului teritoriu. „Am dispus recoltarea de probe din mai multe spaţii de desfacere a pastei de mici, în vederea depistării speciei din care carnea de amestec provine. O să vedem dacă ceea ce se prezintă în fişa tehnică are corespondenţă şi în compoziţia produsului. Există unele suspiciuni în acest sens, de aceea vom extinde controalele pe întreg teritoriul judeţului Suceava”, relevă şeful DSVSA. Dr. Petrea Dulgheru arată că, totodată, verificată este şi respectarea termenului de valabilitate al produsului, care nu trebuie să fie mai mare de 48-72 de ore. „Unii producători dau un termen de valabilitate foarte mare, ceea ce este în afara legii”, reliefează dr. Dulgheru. Demersurile survin reclamaţiilor unui sucevean care, zilele trecute, s-a plâns inspectorilor sanitar-veterinari că s-a simţit rău după ce a consumat mici preparaţi din pastă cumpărată dintr-un punct de desfacere din zona Pieţei agro-alimentare Suceava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu