15 noiembrie 2018


Suceava va avea Sală polivalentă când va ajunge PNL la guvernare
·       „Eu înclin să cred că se va face atunci când va veni un guvern liberal, dar este bine că suntem în lista sinteză”, a declarat Ion Lungu, şeful executivului sucevean.
·       În 2016, investiţia a fost estimată la aproximativ 81 de milioane de lei, în prezent fiind actualizată la circa 105 milioane de lei.
 Primăria Suceava a înaintat la Compania Naţională de Investiţii stadiul de prefezabilitate actualizat al viitoarei Săli polivalente a reşedinţei de judeţ. Luni, primarul Ion Lungu  a depus personal documentaţia cu noile valori, după ce acetea din urmă au fost aprobaţi în şedinţa deliberativului local. „Studiul merge din nou la Comisia interministerială de pe lângă Ministerul de Finanţe. Doamna director-general al CNI este foarte optimistă, m-a asigurat că se va face sută la sută această sală polivalentă. Eu înclin să cred că se va face atunci când va veni un guvern liberal, dar este bine că suntem în lista sinteză. Dacă este voinţă politică, mâine dimineaţă, cine vrea să facă această sală polivalentă, poate să o promoveze. Însă, trebuie să o luăm de la capăt, să mergem din  nou la Ministerul de Finanţe, la aprobare”, susţine edilul-şef. În şedinţa ordinară din octombrie, Consiliul Local a aprobat noua valoarea a investiţiei la 106,792 de milioane de lei, echivalentul a circa 22,84 de milioane de euro, acesta fiind a doua oară când s-a procedat la aducerea la zi. Motivarea a constat în aceea că, deşi era prevăzută cu 5.000 de locuri, Sala polivalentă va avea încă 2.000 de locuri mobile, fiind un obiectiv în conformitate cu proiectul tip al Companiei Naţionale de Investiţii „Între timp, toate avizele au expirat şi trebuie reînnoite, inclusiv certificatul de urbanism, însă avem speranţa că, într-o zi, o vom putea face”, a reliefat Ion Lungu, şeful administrativului din Suceava. O altă actualizare a fost operată în luna iulie, demersul fiind justificat prin deprecierea leului în faţa euro, cât şi prin scumpirea materialelor de construcţii. Aceasta după ce studiul de prefezabilitate a fost aprobat, în noiembrie 2016, la valoarea de 80,83 de milioane de lei, respectiv circa 17 milioane de euro. Sala polivalentă va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă. Pentru construirea acesteia, Consiliul Local aprobase, în ultima şedinţă a mandatului 2012-2016, contractarea unui credit de 25 de milioane de lei, adică de aproximativ 5 milioane de euro. Întrucât CNI s-a oferit să realizeze investiţia din Suceava cu fonduri guvernamentale, Primăria Suceava a renunţat la împrumut,