28 noiembrie 2018

Primăria ar putea rezilia contractul cu Elco Iaşi, firma care a întârziat cu aducerea energiei electrice în cartierul „Europa” 
·        „De o jumătate de an ne chinuim să punem câţiva stâlpi şi câteva firide”, spune edilul-şef Ion Lungu, adăugând că aşa ceva nu a păţit în 15 ani, de când este primar.
·        După o discuţie telefonică, în cele din urmă directorul societăţii constructoare ieşene ar fi promis că respectivele intervenţii vor fi gata până în Sărbătorile de iarnă. 
Una dintre cele mai întârziate investiţii rămâne cea a lucrărilor de introducere a alimentării cu energie electrică şi iluminatului public în cartierul pentru tineri „Europa” de pe Dealul „Tătăraşi”. Aşa declarat, edilul-şef Ion Lungu, în şedinţa comandamentului pentru monitorizarea investiţiilor de pe raza municipiului Suceava, după ce constructorul a încălcat termenele contractuale în mod repetat. La începutul lunii octombrie se stabilise, împreună cu responsabilii Elco Electroconstrcţia Iaşi, ca branşamentele definitive la reţeaua de alimentare cu energie electrică să se facă pe strada „Paris”, cât şi în alte locuri, însă doar acolo unde casele sunt deja ridicate, iar drumurile amenajate. La sfârşitul lui octombrie, după mai multe luni de promisiuni, firme ieşeană anunţa că stâlpii pentru iluminatul public vor fi descărcaţi şi montaţi pe străzile din noul cvartal. Bucuria a fost de scurtă durată, deoarece respectivii stâlpi nu corespundeau dimensiunilor din proiectul tehnic. Ca atare, au fost întorşi către furnizor, iar cei corespunzători nu au sosit nici până la această dată. Primarul Lungu a avut, ieri, o discuţie telefonică cu directorul constructorului Elco Construcţia Iaşi, reproşându-i acestuia că „aşa o ruşine nu a tras niciodată”. „De o jumătate de an ne chinuim să punem câţiva stâlpi şi câteva firide. Ruşine şi neputinţă cum am în relaţia cu Elco Iaşi, nu am avut de 15 ani de când sunt primar”, reliefat Lungu. Ba mai mult, şeful municipalităţii ar fi pus în vedere că se ia în calcul şi rezilierea contractului, cu toate că ar urma acţiuni în instanţă. Totuşi, în cele din urmă, oficialul societăţii ieşene ar fi promis că respectivele intervenţii vor fi gata până în Sărbătorile de iarnă.  „Îmi pare rău că nu pot să mă ţin de cuvânt faţă de tinerii de acolo, pentru că am avut o înţelegere cu aceştia. Domnul director a spus că, până la Crăciun vor avea iluminat şi racorduri electrice. Sper să fie, aşa deşi nu mai cred, o spun sincer, cu toate că este o firmă serioasă şi nu o SRL de apartament. Chiar nu mai înţeleg nimic Dacă nu se întâmplă acest lucru, vom rezilia contractul”, a declarat Ion Lungu primarul municipiului Suceava. Licitaţia pentru executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică şi iluminat public în cartierul pentru tineri „Europa” a fost lansată în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP), în aprilie 2016. Valoarea investiţiei fusese estimată la peste 383.000 de euro.   Iniţial, pe Dealul Tătăraşi, au primit loturi de câte 300 de metri pătraţi fiecare, 142 de tineri de maxim 35 de ani, care nu au avut vreodată sau nu deţineau la acel moment o locuinţă ori teren proprietate personală „pretabil” la ridicarea unei case.