15 noiembrie 2018


Pe fondul anunţării de precipitaţii mixte,
Inspecţie la parcul de deszăpezire şi stocurile de antiderapanţi
·       „Sperăm că, aşa cum nu au fost probleme în alte ierni, să nu avem nici de această dată”, a declarat primarul Ion Lungu.
·       „Fac apel la suceveni să-şi echipeze maşinile în mod corespunzător”, a punctat viceprimarul Lucian Harşovschi, adăugând că „întotdeauna este loc de mai bine”.   
Primăria municipiului Suceava are funcţional programul pentru sezonul rece noiembrie 2018-martie 2019. Primarul Ion Lungu a informat ieri că, pe fondul scăderii temperaturii şi al anunţării de probabile precipitaţii mixte, va face şi inspecţia anuală a utilajelor pentru deszăpezire şi combaterea gheţuşului, cât şi a stocurilor de materiale antiderapante. „Se anunţă ninsori, de ceea vom face vizita în teren la firma Diasil, în Lunca Sucevei, acolo unde există utilajele şi stocurile de antiderapant”, a declarat primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ. Diasil Service are 34 de utilaje, respectiv 29 de autospeciale multifuncţionale şi 3 încărcătoare, în depozite fiind, de asemenea, 1.440 de tone de sare vrac şi 250 de tone de materiale antiderapante. Lungu a precizat că de pe 15 noiembrie îşi începe activitatea şi dispeceratul de iarnă, activ până la finele lui martie anul viitor. „Sperăm că, aşa cum nu au fost probleme în alte ierni, să nu avem nici de această dată. Sigur, când va ninge, nu se va putea interveni pe toate străzile deodată. Au prioritate, în primul rând, bulevardele principale, după care se va interveni şi pe celelalte”, a spus primarul Ion Lungu. Adjunctul şefului executivului, Lucian Harşovschi, spune că inspecţia se va face astfel încât, vremea rea să nu mai prindă a autorităţile pe nepregătite, „aşa cum se  tot spune în fiecare iarnă”. „Suntem conştienţi că, întotdeauna vor fi unele probleme la prima, ninsoare şi, în acest context, fac apel la suceveni să-şi echipeze maşinile cu corespunzător.  Sarcinile şi datoriile sunt atât deoparte, cât şi de cealaltă: noi să curăţăm străzile, iar conductorii auto să-şi doteze autovehiculele cu cauciucuri de iarnă”, a punctat viceprimarul Lucian Harşovschi, adăugând că „întotdeauna este loc de mai bine, însă, în anii trecuţi, nu s-au înregistrat probleme deosebite”.