30 iunie 2015


Consiliul Judeţean a semnat contractul pentru creditul de 20 de milioane de lei  
·        Astfel, proiectul O clădire patrimoniu-Muzeu pentru mileniul III” va avea parte de o confinanţare de 5 milioane de lei, iar „Sistemul de management integrat al deşeurilor” va beneficia, din partea autorităţilor judeţene, de o susţinere de 15 milioane de lei.
·        Încă 2,3 milioane de lei, alocaţi prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală, vor lua calea asfaltării a două drumuri judeţene.
Aleşii judeţenei suceveni vor aproba, astăzi, rectificarea bugetului propriu cu suma de 2,3 milioane de lei, bani primiţi de la bugetul de stat şi care vor lua calea modernizării infrastructurii rutiere de rang judeţean. Suma este alocată în baza OUG nr. 28/2013 privind Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice comunicând Consiliului Judeţean, printr-o adresă, că aceasta a fost deblocată pentru obiectivele de investiţii incluse în Subprogramul „Infrastructură la nivel judeţean”. Astfel, circa 915.000 de lei sunt orientaţi înspre asfaltarea drumului judeţean DJ 178F Rădăuţi-Frătăuţii Vechi, pe o lungime de 4 km, iar diferenţa, de aproximativ 1,38 de milioane de lei, va folosi la acoperirea costurilor asfaltării drumului judeţean DJ 208S, de la Probota până la limita cu judeţul Iaşi, pe o distanţă de peste 3 km. În acest sens, cu aceeaşi sumă este rectificat şi bugetul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, prin intermediul căreia se efectuează decontările lucrărilor de investiţii la cele două obiective amintite.   Pe de altă parte, pe 10 iunie a fost semnat contractul de împrumut pentru angajarea unei finanţări rambursabile interne, consilierii judeţeni trebuind să aprobe şi bugetul creditelor interne pe anul 2015. Prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 22 din 13 februarie 2015, aleşii îşi dădeau girul asupra luării unui credit de 20 de milioane de lei, din acesta urmând a fi cofinanţate două proiecte. Este vorba despre proiectul „O clădire patrimoniu-Muzeu pentru mileniul III”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, care va avea parte de o confinanţare de 5 milioane de lei, şi despre „Sistemul de management integrat al deşeurilor”, susţinut financiar prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, care va beneficia, din partea autorităţilor judeţene, de confinaţarea de 15 milioane de lei.  Tot cu prilejul şedinţei ordinare lunare, deliberativul judeţean va aprobat şi prinderea în bugetul propriu al judeţului Suceava a sumei de 2.000 de lei, încasată de Şcoala profesională specială Cîmpulung Moldovenesc, în baza contractului de sponsorizarea încheiat cu societatea comercială Calcarul Pojorîta, având ca obiect susţinerea financiară a activităţilor artistice organizate cu ocazia Zilei copilului -1 iunie 2015.