30 iunie 2015


 Inspecţia în Construcţii a dispus remedieri la asfaltările europene din „George Enescu”
·        De vină pentru calitatea necorespunzătoare este lipsa de muncitori calificaţi, iar din cauza salariilor nestimulatoare, nici Primăria nu are specialişti care să monitorizeze intervenţiile cu pricina.
·        Acesta este „cel de al treilea examen”, situaţii asemănătore fiind întâlnite anterior pe străzile „Universităţii” şi „Cuza Vodă”.             
Executantul lucrărilor finanţate nerambursabil din fonduri europene la infrastructura rutieră din cartierul „George Enescu” municipiului Suceava va trebui să remedieze unele deficienţe constatate de Inspectoratul Judeţean în Construcţii. Primarul Ion Lungu a remarcat ieri, în cadrul şedinţei săptămânale de analiză a stadiului intervenţiilor, că în cauză se află mai multe guri de canal, firma constructoare Victor Construct Botoşani fiind obligată să refacă respectivele amenajări în cursul zilei de joi. „Nu ştiu să toarne asfalt. Este clar că nu ştiu să lucreze cu acele aparate, nerespectându-se cota la capacele de canal. Remedierea deficienţelor va avea loc pe parcursul zilei de joi, când se va tăia carosabilul, însă după operaţii de acest gen există pericolul infiltrării apei şi de a apărea viitoare probleme”, a subliniat şeful administraţiei locale. Lungu apreciat, totuşi, implicarea responsabililor firmei constructoare, care şi-au dat tot interesul şi au fost prezenţi pe şantier zi-lumină. Edilul-şef sucevean crede că de vină pentru calitatea necorespunzătoare a unor lucrări este lipsa de muncitori calificaţi, aceştia preferând să plece la muncă în străinătate. De asemenea, din cauza salariilor nestimulatoare, nici Primăria nu are - cu mici excepţii -, specialişti care să monitorizeze şi să controleze intervenţiile cu pricina. „În afara de câţiva oameni, cei din Primărie se pricep la străzi tot atât cât mă pricep şi eu. Nu vreau să mă scuz, asta este realitatea: salariile sunt mici, iar oamenii buni au plecat”, a reliefat Ion Lungu şeful administraţie locale sucevene, menţionând că este „cel de al treilea examen de acest fel”, situaţii asemănătore fiind întâlnite anterior pe străzile „Universităţii” şi „Cuza Vodă”. Reamintim că finanţarea la care face referire este obţinută din economiile realizate în cadrul Programului Operaţional Regional(POR), lucrările la străzile menţionate fiind parte a proiectului în valoare de peste 27 milioane de lei(circa 8 milioane de euro), prin care în capitala de judeţ sunt reabilitate 10 artere de circulaţie. Conform proiectului, finalizate vor fi modernizările de pe DE 85, executate în prima etapă a POR din anii trecuţi, vizate fiind, astfel, străzile „Traian Vuia”, „Cernăuţi” şi „Grigore Alexandru Ghica”, toate înspre Siret. Intervenţii au loc, de asemenea, la două poduri de pe străzile „Cuza Vodă” şi „Plevnei”, din cartierul Burdujeni. Reparaţii capitale sunt prevăzute la părţile de infrastructură şi suprastructură ale podului rutier de peste râul Suceava şi pasajului CFR, ambele din cartierul Iţcani.