09 iunie 2015


Modernizarea Pieţei Mari începe cu hala de lactate
·        Lucrările se fac pe module, astfel încât accesul comercianţilor şi cumpărătorilor să fie în continuare asigurat. 
Din această săptămână, Piaţa agroalimentară centrală din municipiul Suceava va fi supusă unor ample lucrări de reabilitare. Chiar şi în aceste circumstanţe, primarul Ion Lungu anunţă că accesul comercianţilor şi cumpărătorilor este în continuare asigurat, intervenţiile făcându-se progresiv, pe sectoare. Pentru început va intra în modernizări hala de lactate, amenajată la începutul anilor 2000, pe timpul mandatului lui edilului-şef Marian Ionescu.  


"Ne dorim ca, în această vară, să facem modernizarea Pieţei Centrale. Începem din zona rezervată comercializării lactatelor şi vom lucra pe module, în aşa fel încât să nu afectăm în totalitate activitatea de acolo. Fac apel la comercianţi să dea dovadă de înţelegere, să aibă un pic de răbdare, pentru că urmează să avem o piaţă modernă, racordată la sistemul centralizat de încălzire, care va permite şi comercializarea pe timpul iernii", subliniază şeful administraţie locale, Ion Lungu.    Lucrările au fost scoase la licitaţie pentru valoarea de 1 milion de lei. Banii vor fi cheltuiţi, printre altele, pe intervenţii de înlocuire a acoperişului, modernizările din interiorul pieţei, precum şi pentru amenajarea unui sistem de încălzire centralizată. Încălzit va fi doar unul dintre cele două tronsoane, acesta urmând a fi branşat la reţeaua de termoficare a municipiului Suceava. Primăria a anunţat organizarea unei licitaţii pentru modernizarea Pieţei agroalimentare centrale încă din luna septembrie a anului 2012. Proiectul nu a prins contur, chiar dacă în bugetul pe anul 2013, în acest scop  fusese prinsă o sumă de 1 milion de lei.