28 iunie 2015


Cartea de onoare a valorilor bucovinene
·        Primul semnatar este Vasile Rîmbu, directorul general al Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.
Instituţia Prefectului Suceava a institut Cartea de onoare a valorilor bucovinene, în care vor semna personalităţile judeţene care se remarcă prin realizări deosebite. „În acest fel ne vom regăsi ca instituţie care respectă şi certifică oamenii care merită evidenţiaţi. Pe fiecare pagină a acestei cărţi, valorile sucevene îşi vor consemna gândurile, iar noi îi vom menţiona meritele pentru care a fost desemnat”, a făcut cunoscut prefectul Constantin Harasim. Cartea de onoare a valorilor bucovinene a fost inaugurată în şedinţa Colegiului prefectural de la sfârşitul săptămânii trecute, primul semnatar fiind Vasile Rîmbu, directorul general al Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Şeful serviciilor desconcentrate în teritoriu a precizat că recompensa vine pe fondul activităţii de 8 ani depuse de în slujba unităţii spitaliceşti judeţene, Vasiel Rîmbu ”făcând cinste Bucovinei şi judeţului Suceava”. 
Prefectul Constantin Harasim a remarcat, de asemenea, lansarea, sub coordonarea directorului Vasile Rîmbu, a culegerii de antologii privind activitatea unităţii sanitare din reşedinţa de judeţ, realizate de doctorii Ioan Ieţcu şi Mihai Ardelean, eveniment consumat pe 24 iunie, când în premieră a fost organizată şi aniversată Ziua Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.Directorul general Vasile Rîmbu a subliniat că recunoaşterea venită din partea Instituţiei Prefectului, pentru schimbările în bine aduse de toţi factorii de la Spitalul Judeţean, reprezintă un plus de angajamente pentru viitor, în 2016 urmând a fi aniversat semicentenarul unităţii spitaliceşti.  Rîmbu a reliefat că, începând din 2009, reparaţii capitale şi renovări au avut loc la toate secţiile Spitalului, dotările fiind, de asemnea, unele de excepţie, „comparativ cu ceea ce a fost şi cu ceea ce se întâlneşte la alţii”. În proiect sunt, printre altele, înfiinţarea unui Centru de radioterapie şi promovarea şi dezvoltarea chirurgiei oncologice în Suceava. „Nu ne oprim aici. Ne încurajează sprijinul Instituţiei Prefectului şi celorlalte autorităţii judeţene. Contribuabili la ceea ce s-a realizat suntem noi toţi, populaţia, sursa de finanţare fiind bugetul consolidat al statului, iar efortul investiţional cel mai mare din această perioadă este al Spitalului Judeţean Din cele 25 de milioane de euro, 14 milioane de euro provin din venituri proprii, fondul de dezvoltare şi economii din bugetul asigurărilor de sănătate”, a subliniat Vasile Rîmbu, directorul general al Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.