14 iunie 2015


Colectare necorespunzătoare a deşeurilor cu risc biologic  
Lucrătorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au avut, până în aprilie, 109 controale la producătorii de deşeuri periculoase. Printre altele, verificările au urmărit asigurarea conformităţii condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare, în unitatea nou înfiinţată, cu prevederile consemnate în declaraţia pe propria răspundere, în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1030/2005. Potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică, controlaţi au fost 94 de producători mici de deşeuri periculoase, 5 producători mici şi 10 producători mijlocii. Pe durata descinderilor s-a constatat că, în unele cazuri, colectarea primară a deşeurilor cu risc biologic se făcea în mod necorespunzător, din care motiv inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au trasat măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au stabilit termene şi responsabilităţi celor abilitaţi.   


Personalul specializat al DSP a verificat şi unităţile din domeniul radiaţiilor ionizante, urmărită fiind respectarea prevederilor Legii nr. 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare şi radiologice, precum şi a normelor sanitare de bază pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare. Potrivit informării citate, ca urmare a controalelor operate nu au fost depistate abateri de la normele sanitare în vigoare.
Conform sursei citate, în perioada la care facem referire, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor sanitare de funcţionare, controalele efectuate au fost completate cu 91 acţiuni de îndrumare şi consultanţă axate pe tematici specifice fiecărei categorii de obiective verificate. Nu în cele din urmă,  inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au soluţionat 10 sesizări venite din partea cetăţenilor.