09 iunie 2015


Asfaltarea arterelor din Suceava, contract de 28 de milioane de lei
·        În acest an reparaţii se vor face pe 200 de artere, pe 100 dintre acestea urmând a fi turnate covoare asfaltice.
Primăria municipiului Suceava a scos la licitaţie serviciul de reparaţii şi întreţinere a infrastructurii rutiere, depunerea ofertelor fiind stabilită pentru joi, 11 iunie. Contractul încheiat cu actualul prestator este pe cale de a expira, iar în cazul în care nu este desemnat un nou operator, reşedinţa de judeţ ar putea rămâne cu carosabilul nereparat. Atribuirea este bienală, deoarece, anual, cu derularea procedurilor se pierdeau în jur de 6 luni, iar pentru derularea efectivă a lucrărilor mai rămânea puţin timp. 

"Joi are loc licitaţia pentru încă 2 ani de zile de efectuare a lucrărilor de asfaltare, la fel cum a fost organizată şi în urmă cu doi ani. Am făcut bine cu această atribuire, întrucât, anual, până la aprobarea bugetului şi organizarea licitaţiei se pierdeau circa 6 luni şi, practic, până la sfârşitul anului nu mai apucam să asfaltăm mare lucru. În acest sens, Consiliul Local a aprobat scoaterea la licitaţie contra sumei de 28 de milioane de lei",  a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. În prezent, prestatorul serviciului este asociaţia de firme SUCT, Florconstruct şi Con Bucovina. Obiectul contractului îl constituie executarea lucrărilor de întreţinere şi reparare a străzilor, în vederea menţinerii parametrilor geometrici a suprafeţelor carosabilului şi îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a traficului rutier din municipiul Suceava. Contractul în vigoare, în valoare de 28 de milioane de lei, a fost semnat pentru o perioadă de 2 ani, şi nu de 1 an ca în perioada precedentă, în aşa fel încât Primăria să-şi poată face şi aplica o strategiei în domeniu. În acest an reparaţii se vor face pe 200 de artere, pe 100 dintre acestea urmând a fi turnate covoare asfaltice.  Cele mai cunoscute  străzi care vor  avea parte de un strat nou şi consistent de bitum sunt „Mărăşeşti”, „Zamca”, „Nicolae Iorga”, „Aron Pumnu”, „Biruinţei”, „22 Decembrie”, „Gheorghe Doja” şi „Ştrandului”.