Peste 200 de miei, sacrificaţi de Paşte, în
faţa cumpărătorilor
În cele 3 centre special amenajate şi
autorizate temporar, la solicitările scrise din partea primăriilor din Suceava,
Pătrăuţi şi Vereşti, mai mulţi fermieri si-au sacrificat mieii cu respectarea
condiţiilor generale şi specifice de igienă, bunăstare a animalelor şi
gestionare stabilite de legislaţia sanitară veterinară, anunţă Direcţia
Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava. Potrivit responsabililor
DSVSA, în Vereşti, Ioan Chihaia a tăiat, la solicitarea consumatorilor, 60 de
miei, Aurel Dolceanu sacrificând, în aceeaşi localitate, 50 de animale. În
municipiul Suceava, crescătorul de ovine Ana Şuiu a sacrificat direct, la faţa
locului, 62 de miei, în Pătrauţi, Elena Şuiu tăind, într-un spaţiu amenajat
pentru funcţionare temporară, 30 de miei.
Pe de altă parte, inspectorii DSVSA au
controlat pieţele şi halele de desfacere a produselor alimentare de origine
animală si nonanimală; târgurile şi pieţele; supermarketurile, precum şi alte
378 unităţi de comercializare. Lucrătorii Serviciului de inspecţie şi cei ai
Biroului de siguranţă a alimentelor de origine animală au participat, în echipe
mixte de control, cu personal al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, la
verificarea pieţelor agroalimentare din municipiul Suceava, piaţa en gros de
legume şi fructe din Burdujeni, dar şi a pieţelor din Rădăuţi şi Vereşti.
De asemenea, înaintea Sărbătorilor Pascale,
controlate au fost 293 de unităţi de alimentaţie publică, în special pensiunile
care au anunţat că organizează mese festive. „Nu s-au constatat încălcări ale legislaţiei
sanitare veterinare”, informează Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru
Siguranţa Alimentelor Suceava.