21 mai 2013


Pe medie,
Criminalitatea din judeţul Suceava, în scădere  
·        Faptele penale cu violenţă s-au înscris pe un trend descendent, în timp ce infracţiunile contra patrimoniului au sporit.
Criminalitatea din judeţul Suceava continuă să aibă un trend descendent, se arată într-o informarea Autorităţii Teritoriale pentru Autoritate Publică Suceava, care citează statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean, referitoare la trimestrul întâi anului 2013. Astfel, în comparaţie cu perioada similară a anului 2012, per total se constată scădere a ratei criminalităţii cu 1,49%. Defalcat, la infracţiunile de natură judiciară, sesizate contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanei, înregistrată este o diminuare de 15,82%, în timp ce, faţă de primele 3 luni ale anului trecut, numărul faptelor penale contra patrimoniului a crescut cu 9,9%. De asemenea, s-a atenuat cu 16,3 procente criminalitatea stradală sesizată, numărul cazurilor scăzând de la 97, cu un an în urmă, la 80 în trimestrul întâi al anului acesta. Criminalitatea din unităţile de învăţământ, cât şi din zona adiacentă acestora,  a înregistrat o reducere de la 17 la 13 fapte penale, IPJ cercetând 7 infracţiuni de lovire şi alte violenţe, 5 infracţiuni de furt şi o infracţiune de distrugere.
Pe de altă parte, raportat la trimestrul întâi al anului 2012,  sinteza ATOP remarcă o scădere cu 9 cazuri a numărului de accidente grave de circulaţie. În cele 3 luni din anul 2013, s-au consumat 48  de asemenea evenimente, soldate cu 12 persoane decedate, 40 de răniţi grav şi alţi  25 de răniţi uşor.