24 mai 2013


Inspecţia în construcţii  ar putea suspenda lucrările de la noua centrală de termoficare a Sucevei   
·        Şeful instituţiei sucevene, Costel Tătaranu, a constatat că lucrările de amenajare din Lunca Sucevei se fac fără proiectul tehnic  de rigoare.
·         „Nu este momenetul să dăm un semnal că nu rezolvăm situaţia, pentru că, şi aşa încasările sunt cum sunt”, a explicat alesul municipal social-democrat, Cornel Grosaru
Intervenţiile de amenajare a noii centrale de termoficare în sistem centralizat  a municipiului Suceava ar putea fi sistate. Semnalul este tras de şeful Inspecţiei în Construcţii Suceava, Costel Tătăranu, consilier local PDL, care a declarat, în plenul şedinţei deliberativului municipal, că la o vizită privind faza determinantă, a constatat că, la turnarea fundaţiei viitorului obiectiv  nu se lucrează după un proiect tehnic, aşa cum obligă legislaţia în vigoare. Tătăranu reliefează că intervenţiile au loc doar în baza unor planşe pe care le furnizează o firmă din Deva.    „Trebuie să informeze că cei de acolo sunt în situaţia să întrerupă lucrările, pentru că se lucrează fără proiect. Nu este posibil ca la complexitatea şi valoarea  respectivă, de 80 de milioane de euro, să se lucreze fără proiect tehnic, ci doar pe baza unor planşe, traduse şi aduse de o firmă din Deva”, a arătat Costel Tătăranu.
Reprezentantul Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor de la  Termica, Cornel Grosaru(PSD) a pus în vedere că nu este momentul ca populaţiei să i se dea un semnal negativ, întrucât lucrările la noua centrală sunt în grafic, iar până la punerea acesteia în funcţiune, sucevenii vor avea apă caldă de la CT 2. „Sigur, interesant ar fi fost de spus că lucrările merg întru-totul bine. Am văzut personal care este stadiul execuţiei, în 2-3 săptămâni urmând se termina ceea ce este poate cel mai important,  respectiv asigurarea fundaţiei, după care, foarte rapid, vor veni montate structura şi utilajele. În toamnă o să avem energie termică de la noua centrală, deci nu este momentul să dăm un semnal că nu rezolvăm situaţia, pentru că, şi aşa încasările sunt cum sunt”, a explicat alesul municipal social-democrat, Cornel Grosaru. Centrala construită în Lunca Sucevei de Bioenergy Suceava, subsidiară a Adrem Invest Bucureşti, urma să fi dată în folosinţă pe data de 9 noiembrie 2013.