08 mai 2013


Angajaţi ai Primăriei, daţi afară din serviciu pentru că nu au făcut curăţenie la locul de picnic al sucevenilor  
·        Lucrătorii respectivi l-au informat pe primarul Lungu că au pregătit baza de agrement „Trei iazuri”, astfel încât localnicii să poată merge la picnic de 1 Mai şi Paşte.
Mai mulţi lucrători ai Direcţiei Domeniului Public a Primăriei municipiului Suceava vor fi  sancţionaţi, inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, şeful administraţiei locale, Ion Lungu. Edilul şef sucevean a declarat că a fost dezinformat de către angajaţii respectivi, care l-au asigurat că, la locul de agrement „Trei iazuri”, a fost făcută curăţenie, astfel încât localnicii să poată merge la picnic de 1 Mai şi Paşte. Lungu a precizat că a primit reclamaţii că locul cu pricina arăta jalnic, motiv pentru ca şi-a cerut scuze de la suceveni. „Îmi cer scuze, însă am fost dus în eroare de către angajaţii din Primărie. Au spus că s-a făcut curăţenie, şi nu era făcută, aşa cum ar trebui, într-o zonă de agrement. O să-i sancţionez şi o să mai scap de câţiva din Primărie”, a declarat primarul Ion Lungu. Şeful administraţiei locale spune că a luat legătura cu conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, care va pune la dispoziţie bărci şi personal. Astfel, până la sfârşitul lunii mai, acesta din urmă, împreună cu muncitorii de la Direcţia Domeniului Public, vor „salubriza” cele 3 iazuri acoperite de ambalaje din plastic ţi alte resturi. De asemenea, la iarnă, se va trece la desecarea şi decolmatarea iazurilor. Lungu a precizat că, din cauza crizei economice, proiectul de modernizare a Zonei de agrement „Trei iazuri”, situată pe strada „Brădetului”, lângă Casa de oaspeţi, în spatele fostei Uzinei electrice, nu mai poate fi modernizată cu fonduri guvernamentale.  „Vom încerca să facem modernizarea acestei baze cu fonduri proprii ale Primăriei. Însă, pentru început, ne vom ocupa de igienizare”, explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.
În 2010, Consiliului Local aprobat o investiţie de 10,8 milioane de lei pentru amenajare a intitulatei Zonei de agrement „Tătăraşi”.   Locaţia este prevăzută a avea spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi alei pietonale, platforme de tip amfiteatru, precum şi construcţii cu destinaţia de cazare, servicii, alimentaţie publică şi manifestări culturale.  Un loc separat este rezervat unui lac ambiental şi spaţiilor verzi, dar şi lacului de agrement pentru ambarcaţiuni uşoare de tipul bărcilor sau hidrobicicletelor. Zona de sport şi servicii era proiectată cu terase, spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, terenuri de baschet şi tenis, cu „gradenele” aferente. De asemenea, nu trebuia să lipsească cabinetul medical şi grupurile sanitare.