08 mai 2013



Târg de joburi, în Săptămâna naţională  a tineretului
·        Manifestarea a inclus şi un seminar de dezvoltare a abilităţilor de căutare a unui loc de muncă, dar şi de prezentare la un interviu.
Direcţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Suceava, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava şi Fundaţia „Ana”, a organizat, ieri, în sala de consiliu a AJOFM, un Târg de joburi. Directorul executiv Mirela Adomnicăi a declarat că activitatea este parte a proiectului Ministerului Tineretului şi Sportului, intitulat Săptămâna naţională  a tineretului. Şeful AJOFM spune că tinerilor participanţi li s-a prezentat oferta de locuri de muncă disponibile în judeţul Suceava, cât şi în străinătate, prin reţeaua  EURES, aceştia beneficiind de informare şi consiliere cu privire la evoluţia ocupaţiilor pe piaţa locală a muncii, dar şi în Europa.
În scopul creşterii gradului de informare a tinerilor, a dezvoltării abilităţilor de căutare a unui loc de muncă, dar şi de prezentare la un interviu, manifestarea a inclus şi un seminar susţinut de reprezentanţi  ai AJOFM Suceava, respectiv  de către Carmen Avram, consilier EURES şi Anca Capverde, purtător de cuvânt al instituţiei. „Participanţii au beneficiat de o prezentare a reţelei EURES a serviciilor publice de ocupare din Uniunea Europeană şi avantajelor pe care le au cei care apelează la serviciile AJOFM Suceava. Viitorii absolvenţi de liceu s-au familiarizat cu tehnicile de redactare a unui CV, fiind informaţi în legătură cu posibilitatea de a accesa serviciile publice de ocupare gratuite, consiliere în redactarea CV-ului şi realizarea lui propriu-zisă”, a precizat directorul executiv Mirela Adomnicăi Acţiunea este urmarea a protocolului încheiat între DJST şi AJOFM în scopul atingerii obiectivelor stabilite prin Planul naţional pentru stimularea ocupării tinerilor, precum şi a iniţiativei AJOFM Suceava, care răspunde pachetului de măsuri privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor, propus de Comisia Europeană.