05 martie 2013


Sucevenii nu vor scăpă prea curând de mormanele de zăpadă murdară  
·        „Vom ridica mizeria, molozul, dar, în ceea ce priveşte zăpada, aşteptăm s-o topească Dumnezeu”, a declarat primarul Lungu.
Campanie de curăţenie din municipiul Suceava va începe abia după ce vor dispărea mormanele de zăpadă îngheţată adunată peste iarnă, a declarat ieri, în cadrul întâlnirii lunare cu şefii asociaţiilor de proprietari, primarul Ion Lungu. Edilul şef a precizat că sucevenii nu pot scăpa de troienele îmbâcsite cu anti-derapant şi praf  decât pe cale naturală, adică pe măsură ce temperaturile cresc, iar acestea se vor topi.  „Din păcate, există încă multe mormane de zăpadă, însă aşteptăm să se încălzească afară. Cu toată sinceritatea, nu avem alte soluţii, să spunem că, astăzi, cărăm aceste mormane de zăpadă. Vom ridica mizeria, molozul, dar, în ceea ce priveşte zăpada, aşteptăm s-o topească Dumnezeu”, a evidenţiat primul gospodar al reşedinţei de judeţ.           
Campania de curăţenie de primăvară este programată a se desfăşura în două etape, prima în perioada 18-22 martie, iar cea de a doua în intervalul 25 martie-3 mai. „Pentru început se va face o curăţenie în mare, cu înlăturarea molozului, urmând ca, în ultima fază, să se facă o curăţenie generală, pentru Sărbătorile de Paşte”, a precizat şeful administraţiei municipale. Primarul Ion Lungu spune că bulevardul principal, precum şi parcurile reabilitate şi modernizate în cursul anului trecut sunt în regulă,  prioritară fiind amenajarea peisagistică a sensurilor giratorii, jardinierelor din centrul Sucevei, scuarelor şi rondurilor de o parte şi de alta a străzilor. În acest sens, la Direcţia Domeniului Public sunt în pregătire 400.000 de fire de flori din diverse specii. „Vrem să face un oraş frumos, un oraş al florilor”, a relevat Ion Lungu.