22 martie 2013


Record la accidente de muncă
·        În primele două luni ale anului în curs, în judeţul Suceava s-a înregistrat un sfert din numărul accidentelor de muncă de pe întreaga durată a lui 2012.
În luna februarie 2013, la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate şi înregistrate 8 accidente de muncă, a informat şeful instituţiei sucevene, Romeo Butnariu, precizând că, două dintre nefericitele evenimente s-au soldat cu decesul lucrătorilor, în timp ce 6 au avut ca urmare incapacitatea temporară de muncă a angajaţilor. Numărul accidentelor de muncă este în creştere, în luna ianuarie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava fiind comunicate şi cercetate 7 accidente de muncă, care au lăsat temporar, fără capacitate de muncă, 7 persoane. Astfel, în primele două luni ale anului în curs, în judeţul Suceava s-a înregistrat un sfert din numărul accidentelor de muncă de pe întreaga durată a lui 2012. Anul trecut, inspectorii de muncă suceveni au luat în evidenţă şi au investigat un total de 59 de accidente de muncă, 6 persoane pierzându-şi viaţa, acesta fiind cel mai mic număr de decese legate de muncă din perioada anilor 2007-2012.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, În luna februarie 2013, lucrătorii ITM Suceava au avut 158 de controale, aplicând amenzi în valoare de 41.500 lei. Deficienţele mai frecvente depistate de către aceştia se referă instruirea insuficientă a lucrătorilor; neîntocmirea fişelor de identificare a factorilor de risc profesional; neevaluarea riscurile de accidentare şi îmbolnăvire profesională, precum şi semnalizarea insuficientă a locurilor cu pericol.