13 martie 2013


Centrul pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene va fi populat cu meşteşugari până la sărbătorile pascale
·        Activitatea Centrului este coordonată de Vasile Ilie, consilier pe probleme de cultură la primarului Ion Lungu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
Primăria Suceava a recepţionat lucrările de la Centrul pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene, obiectiv ridicat cu fonduri europene.  Primarul Ion Lungu a declarat, ieri, că investiţia s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, 50% fiind finanţare comunitară,  cealaltă jumătate revenind Primăriei municipiului Suceava(75%), în calitate de lider de proiect, şi Consiliului Judeţean(25%). „Este un proiect reuşit, o clădire frumoasă, reprezentativă, pentru judeţul Suceava, pentru tradiţiile meşteşugăreşti bucovinene. Astăzi, imobilul este finalizat la stadiul fizic, fiind puse în funcţiune utilităţile şi urmând ca, în perioada următoare, să o populăm cu meşteşugari şi să facem inaugurarea oficială, cel mai probabil în prejma Paştelui”, a subliniat primarul Sucevei, precizând că activitatea Centrului va fi coordonată de propriul consilier pe probleme de cultură, Vasile Ilie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.     
Imobilul de pe strada „Universităţii”, în prejma Patinoarului artificial, are demisol, parter, două etaje şi mansardă. Parterul va găzdui două centre de informare turistică,  etajul I este destinat unei săli multifuncţionale de conferinţe, iar la etajul al doilea vor funcţiona atelierele de lemn, ţesături, încondeiere ouă, pielărie, ceramică, confecţionare măşti şi de pictare icoane. 
Proiectul „Centru pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene” a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere şi a avut ca perioadă de implementare 30 de luni. Execuţia a fost adjudecată la licitaţie de firma suceveană Muha.