28 aprilie 2010


Muncă în folosul comunităţii pentru sucevenii care nu-şi plătesc amenzile
·
La stabilirea conţinutului activităţii, se va ţine seama de pregătirea profesională şi starea de sănătate a contravenientului
Sucevenii certaţi cu legea vor fi obligaţi să presteze în domeniul serviciilor publice, respectiv la întreţinerea locurilor de agrement, parcurilor, drumurilor, precum şi la ingienizarea localităţii. Aceasta potrivit unui proiect de hotărâre privind stabilirea domeniilor pentru prestarea, de către contravenienţi, a muncii în folosul comunităţii, document care va ajunge pe masa de aleşilor locali în prima şedinţă ordinară.
Iniţiativa legislativă aparţine primarului Ion Lungu, demersul urmărind stingerea obligaţiilor fiscale constând în amenzile pe care locuitorii urbei nu le achită la timp. Măsura va fi luată pe baza copiei hotărârii judecătoreşti referitoare la sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, a mandatului de executare şi a confirmării integrale a sancţiunii.
Iniţiativa vine pe fondul Ordonanţei Guvernului nr.55/2002, de stabilire a competenţele care revin autorităţilor publice locale, primarul Lungu urmând a emite şi o dispoziţie de aprobare a unui regulament privind condiţiile de executare a sancţiunii contravenţionale, precum şi a programului de lucru. Conform legii, în cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă sancţiunii, şi nu există posibilitatea executării silite, organul din care face parte agentul constatator, va sesiza instanţa în scopul înlocuirii amenzii cu munca în folosul comunităţii. La stabilirea conţinutului activităţii, se va ţine seama de pregătirea profesională şi starea de sănătate a contravenientului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu