22 aprilie 2010


Peste 570 de locuri pentru amatorii de slujbe în străinătate
· Italienii vor spălători de vase, suedezii au nevoie de hamali, la bursa judeţeană de astăzi, sucevenii putând opta pentru 600 de job-uri
Astăzi, la Bursa generală a locurilor de muncă din acest an, sucevenii pot opta pentru 604 locuri de slujbe vacante, dintre care 305 pe piaţa municipiului reşedinţă. Directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Aurelia Focşa, amatorii au la dispoziţie job-uri din fabricarea articolelor de îmbrăcăminte(123 de locuri), construcţii de clădiri-79, lucrări de geniu civil şi lucrări speciale pentru construcţii-56, hoteluri şi alte facilităţi de cazare-6, tăbăcirea şi finisarea pieilor-20, alte activităţi profesionale-26 şi industria alimentară-18. Potrivit şefei AJOFM, mai solicitate la bursa de anul acesta sunt meseriile de confecţioner, dulgher, agent de pază, lăcătuş mecanic, zidar, sudor, tâmplar şi lucrător comercial. Persoanele cu studii superioare pot alege să lucreze ca inginer construcţii civile şi industriale, inginer drumuri şi poduri, inginer tricotaje, inginer mecanic, inginer autovehicule rutiere, programator, jurist, economist.
„În plus, meseriile solicitate de angajatorii străini, ce pot fi accesate în această perioadă, fac parte dintr-o ofertă de 573 locuri de muncă, cele mai importante ca număr fiind pentru 160 de ospătari, 150 de cameriste, 90 de spălători de vase, 35 de persoane pentru recepţie şi 20 de bucătari pentru Italia; 30 stagiari pentru îngrijirea animalelor în Danemarca;15 hamali pentru Suedia, precum 10 farmacişti în Marea Britanie”, subliniază Aurelia Focşa. Ediţia anului precedent a Bursei locurilor de muncă avut ca rezultat angajarea a 269 persoane, oferta de 630 de slujbe a angajatorilor judeţeni fiind acoperită în proporţie de 43%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu