30 aprilie 2010


Trei suceveni renunţă la locuinţele ANL cu chirie
· Unităţile de locuit au rămas libere după ocupanţii şi-au făcut rost de alte case, acestea urmând a fi repartizate solicitanţilor e pe lista de aşteptare
Trei chiriaşi ai primăriei din blocuri ANL renunţă la locuinţele pe care cei în cauză le ocupau. Potrivit oficialilor administraţiei locale, aceştia nu mai pot confirma în totalitate criteriile restrictive prevăzute de Legea nr. 152/1998, în special cel referitor la nedeţinerea unei locuinţe proprietate personale. Edilul şef Ion Lungu crede că foştii chiriaşi au făcut rost de un alt acoperiş deasupra capului, inclusiv prin Programul guvernamental „Prima casă”. Cele 3 unităţi de locuit se află în Ansamblul ANL „Privighetorii”, la expirarea a 5 ani de la primirea cheilor, beneficiarii refuzând să-şi mai prelungească contractele de închiriere.
„Au fost eliberate 3 locuinţe în zona Privighetorii din cartierul Burdujeni, adică două apartamente şi o garsonieră. Este vorba despre persoane care au împlinit 5 ani de când stau acolo şi nu au dorit să-şi mai reînnoiască contractele. Probabil că aceştia au mers pe Programul prima casă, locuinţele libere urmând a fi ocupate de către cei din lista aprobată la sfârşitul anului trecut. Astfel, vor beneficia de case cei rămaşi sub linie la repartizarea celor 90 de locuinţe aferente anului 2009”, a declarat primarul Ion Lungu.
Locuinţele rămase vacante pe perioada exploatării acestora în regim de închiriere se repartizează solicitanţilor care au înregistrate cereri şi care îndeplinesc criteriile de acces adoptate potrivit actelor normative în vigoare. Repartizarea locuinţelor se face în ordinea stabilită pe lista anuală de priorităţi, precum şi în ordinea crescătoare a datei de înregistrare a solicitărilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu