28 aprilie 2010

Primăria dă bani pentru salariile handbaliştilor
· Mâine în contul Clubului va fi virată prima sumă din acest an, respectiv cea de 300.000 de mii de lei
Municipalitatea suceveană îşi face datori faţă de echipa handbalistică de primă ligă „Universitatea”. Aceasta după ce presa a tras un semnal de alarmă privind situaţia financiară a Clubului, dar şi în urma recentei şedinţe a Consiliului de Administraţie.
„Semnalul de alarmă a fost corect până la un punct. Atât timp cât economia nu funcţionează, criza economică şi de finanţare este şi în sport, la toate ramurile, inclusiv la echipa de handbal, însă situaţia nu este disperată”, relevă dl. Lungu. Primarul arată că întârzierile la plata drepturilor au fost cauzate şi de neeligibilitatea structurii handbalistice la prima rundă a licitaţiei de proiecte pentru finanţarea sportului, organizată de primărie.
Edilul şef spune că la licitaţia pentru atribuirea fondurilor nerambursabile de marţi, C.S „Universitatea” a câştigat un proiect de 1 milion de lei, mâine în contul Clubului fiind virată prima sumă din acest an, respectiv cea de 300.000 de mii de lei.
„Este o sumă care acoperă salariile restante la echipa de handbal, creând un confort pentru jucători şi antrenori. Cred că cest lucru este pozitiv şi s-a văzut că în meciul cu cei de la Cluj, echipa suceveană a jucat destul de bine. De principiu rămâne ca şi anul viitor să participăm în Chalenge Cup, însă pentru aceasta trebuie să ne batem pentru locul V. Nu este simplu, dar nici imposibil. Sper să ne mobilizăm în ultima parte a campionatului, astfel încât şi anul viitor să mergem în Cupele europene”, a explicat şeful executivului local, Ion Lungu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu