30 aprilie 2010

Sucevean despăgubit pentru terenul afectat de lucrările ISPA
·
Nicolai Gontaru a făcut plângere la Poliţie, oamenii legii cercetând firma Space Group Cluj pentru tulburarea de posesie
Nicolai Gontaru, de pe strada „Păcii” din cartierul Burdujeni, va fi despăgubit financiar de către municipalitatea suceveană. Acesta se consideră îndreptăţit la compensaţia bănească în cauză, terenul pe care îl are în proprietate fiind afectat de lucrările de înlocuire a conductelor şi căminelor de canalizare prevăzute în proiectul de execuţie din cadrul Programului ISPA. În urma unui raport de expertiză întocmit de un evaluator autorizat, conducerea executivului local a cerut Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Comisiei economico-financiare, juridice şi disciplinare să aprobe o despăgubire în sumă de 664,5 lei.
Nicolai Gontaru a făcut plângere şi la Poliţia Municipală, aceasta din urmă făcând cercetări pentru tulburarea de posesie pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi împotriva societăţii comerciale Space Group Cluj, care efectuează intervenţii la reţeaua de canalizare în municipiul Suceava. „Acesta este un caz fericit, existând situaţii şi mai acute pe acest program. Există şi persoane care, deşi avem sentinţe favorabile în instanţ, refuză să colaboreze cu noi, motiv pentru care, la rândul, nostru am apelat la firme de executare silită”, a precizat primarul Ion Lungu, remarcând că acesta este un efect colateral al Programului ISPA.
Specialiştii primăriei susţin că îndeplinirea cerinţelor privind evacuarea şi tratarea apelor pluviale presupun, în mod obligatoriu, intervenţii care afectează şi terenurile deţinute de locuitori ai urbei. În urma analizei hidraulice efectuate, s-a concluzionat că unele dintre conducte sunt subdimensionate, în intervalele cu precipitaţii puternice străzile din preajmă fiind inundate. Multe dintre canalele şi căminele de canalizare din municipiul Suceava au o durată de funcţionare de peste 60 de ani, obiectivele cu pricina reclamând reabilitarea sau modernizarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu