20 aprilie 2010


Certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire eliberate după PUG depăşit
Municipalitatea suceveană lucrează, în continuare, după un plan general de urbanism expirat încă din luna noiembrie 2009. Şeful executivului sucevean, Ion Lungu spune că acest fapt nu creează niciun fel de probleme, fostei documentaţii prelungindu-i-se valabilitatea prin hotărâre a aleşilor locali. Dl Lungu spune că procedurile pentru noul plan de urbanism general sunt în plină desfăşurare, în prezent fiind publicat anunţul pentru faza de proiectare a licitaţie. „Planul Urbanistic General a expirat la fel ca la toată lumea, acesta fiind în prelungire, conform legii. În prezent suntem în faza de anunţ de licitaţie. Important este că avem ridicarea cadastrală, piesa cea mai importantă şi de bază pentru PUG. De asemenea, o altă componentă importantă îl reprezintă studiul de circulaţie, care, la fel, este întocmit”, reliefează Ion Lungu, adăugând că prelungirea a fost agreată de Ministerul Lucrărilor Publice.
Planul Urbanistic General(PUG) este instrumentul de lucru în baza căruia administraţia locală eliberează certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire. Licitaţia pentru realizarea acesteia din urmă va fi organizată în perioada următoare, în bugetul local fiind prinsă, cu această destinaţie, o sumă de 2 milioane de lei.
Şi Consiliul Judeţean Suceava a făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării în vederea disponibilizării fondurilor necesare întocmirii planurilor urbanistice ale localităţilor. Preşedintele Gheorghe Flutur declara că respectivele documentaţii de urbanism au durata de valabilitate de 10 ani şi, pentru că au fost realizate între 1997 şi 2000, cele mai multe au depăşit termenul în cauză. Şeful administraţiei judeţene susţinea că un PUG costă şi până la 200.000 de lei(2 miliarde de lei vechi), mare parte dintre primării neavând resursele financiare necesare achitării acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu