15 aprilie 2010


La Cîrlibaba,
Nereguli la reapartizarea parcelelor pentru tineri şi decontarea navetei cadrelor didactice
· Consilierul local PRM, Constantin Şandru, cere Prefecturii să se sesizeze şi verifice modul în care au fost fundamentate şi aprobate hotărârile deliberativului comunal
· Dl. Şandru evidenţiază că deliberativul local se află la mâna secretarului cu stagii de 30 de ani al comunei, Dorel Holmoş, jumătate din membrii Consiliului având doar studii primare şi şcoală profesională
Consilierul local de la Cîrlibaba, Constantin Şandru, preşedinte al organizaţiei PRM din localitate, reclamă practici neortodoxe ale secretarului comunei, Dorel Holmoş. „Dl. secretar pune pe ordinea de zi doar anumite puncte solicitate de consilierii locali sau primar, iar pe care nu are chef să le treacă nu le trece”, a declarat dl Şandru într-o conferinţă de presă, precizând că la fel s-a întâmplat şi la şedinţa deliberativului comunal de pe 29 martie, când pe nu a ajuns pe masa de dezbateri proiectul de aducţiune de apă pentru Cîrlibaba Nouă şi Cîrlibaba Veche. Liderul PRM Cîrlibaba solicită compartimentului de verificare a legalităţii actelor emise de autorităţile publice a Prefecturii să se sesizeze şi facă un control asupra modului în care hotărârile de Consiliului Local Cîrlibaba sunt fundamentate şi aprobate, dl Şandru reclamând mai multe nereguli.
Constantin Şandru dă ca exemplu nerespectarea procedurii privind atribuirea terenurilor de 250 până la 500 de metri pătraţi în intravilanul localităţii, la Legea nr. 15/2003. În calitate de şef al comisiei juridice a legislativului comunal, dl. Şandru arată că documentaţia nu fost pusă în mapele membrilor comisiei înaintea întrunirii, aşa cum prevede legea administraţiei publice locale. Astfel, ulterior s-a constatat că dosarele pentru respectivele parcele nu erau complete şi că declaraţiile pe proprie răspundere privind nedeţinerea de către solicitanţi a unei suprafeţe mai mari de 5000 de metri pătraţi sau a unei locuinţe proprietate în ultimii 10 ani, nu corespund realităţii. La fel nu există un regulament de atribuire, în conformitate cu prevederile în vigoare, comisia aprobând, în absenţa PUZ şi PUD, ce trebuiau obligatoriu trecute prin Consiliul Local, repartizarea de parcele care fac parte din extravilanul localităţii. „Astfel, toată lumea s-a intabulat la cartea funciară ca proprietari, în timp ce Legea 15/2003 prevede doar darea parcelelor în folosinţă pe perioada existenţei construcţiei”, reliefează consilierul local PRM, menţionând că două persoane au primit trenuri „pe criterii politice”, acestea deţinând în proprietate terenuri de peste 5000 de metri pătraţi.
Consilierul local de Cîrlibaba, vechi în funcţie de circa 20 deani, mai semnalează că în şedinţa de pe 30 martie a fost aprobată şi o hotărâre de decontare a contravalorii navetei pentru cadrele didactice care nu locuiesc în comună, în mapa şedinţe nefiind prezente deciziile în acest sens ale Consiliului de administraţie a şcolii generale. „S-a aprobat hotărârea de Consiliul Local şi nici măcar nu ştim pentru cine, dacă există pontaj, deplasarea, dacă beneficiarii sunt proprietari de autoturisme, etc”, iterează alesul PRM de Cîrlibaba.
Acesta mai spune că secretarul Holmoş evită orice apreciere anuală a muncii depuse a anual, nesupunând raportul de activitate analizei şi aprobării planului, aşa cu prevederile legale obligă. Constantin Şandru evidenţiază că deliberativul local al comunei se află la mâna secretarului cu stagii de 30 de ani al comunei, Dorel Holmoş, jumătate din membri având studii doar primare şi şcoală profesională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu