28 februarie 2010


PD-L dă apă la moară tendinţelor separatiste ale UDMR
· PRM Suceava este împotriva prezenţei miniştrilor unguri în Guvern şi a prefecţilor şi subprefecţilor în judeţele fără comunităţi maghiare
Partidul România Mare nu agreează prezenţa în Guvern a celor patru miniştri ai UDMR. Vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PRM, Vasile Cerlincă, a exprimat acest punct de vedere într-o conferinţă de presă, menţionând, spre exemplu, că instalarea la conducerea Ministerului Culturii şi Cultelor a unui ungur, respectiv a lui Kelemen Hunor, a fost criticată de însuşi Preafericitul Daniel. Dl. Cerlincă îşi exprimă nemulţumirea şi faţă de existenţa a 5 prefecţi şi 10 subprefecţi ai minorităţii maghiare, unii dintre aceştia în judeţe în care nu există comunităţi ungureşti. Viceliderul sucevean consideră că aceasta este rezultatul trocului pe care PD-L l-a făcut pentru a pune mâna pe putere, precum şi al dorinţei UDMR de a obţine posturi în Guvern, „aşa cum o face de fiecare dată şi cu oricare partid”.
„Noi cei de la Partidul România Mare considerăm că este o pată pentru România. Nu mai există naţionalişti şi forţe patriotice în ţara aceasta, fiind puşi în guvern unguri care prin declaraţiile lor cer autonomie şi arborează steagul maghiar pe instituţiile publice româneşti. Mai mult, în prefecturile amintite, precum şi în multe primării, români sunt puşi de minoritari să înveţe limba maghiară”, opinează vicepreşedintele organizaţie judeţene Suceava a PRM. Vasile Cerlincă a mai spus că prin noul proiect de împărţire pe regiuni ai României, PD-L dă apă la moară tendinţelor separatiste ale UDMR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu