16 februarie 2010

Călătorii gratuite de 16 miliarde de lei vechi pentru elevii şi studenţii suceveni
· Decizia autorităţilor municipale survine unui anunţ anterior al primarului Ion Lungu, potrivit căruia în 2010 din vistieria comună nu va mai fi dat niciun ban pentru suportarea contravalorii respectivelor abonamente
Suma alocată de la bugetul local pentru subvenţiile acordate societăţii de transport public de călători au fost suplimentate, demersul urmărind creşterea numărului de abonamente gratuite pentru elevi şi studenţi. Este vorba despre un plus de peste 1,6 milioane de lei, banii fiind luaţi din fondurile destinate cadastrului imobiliar şi lucrărilor referitoare la cartea funciară.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, spune că a primit foarte multe solicitări de la părinţii din cartierele mărginaşe care i-au spus că au şi câte 3 copii şi nu-i mai pot trimite cu autobuzul la şcoală. „Am încercat să tragem în acest sens nişte sume de la Ministerul Educaţiei, însă, din păcate, nu s-a găsit nicio soluţie, responsabilitatea fiind împinsă tot înspre teritoriu”, evidenţiază Ion Lungu. Consilierii locali au aprobat, în ultima şedinţă, suplimentarea de la 1000 la 1500 a numărului de elevi care vor călători fără plată cu autobuzele TPL şi de la 250 la 500 a celui de studenţi, abonamente urmând a fi acordate pe criterii sociale şi de performanţă şcolară. Decizia autorităţilor municipale survine unui anunţ anterior al primarului Ion Lungu, potrivit căruia în 2010 din vistieria comună nu va mai fi dat niciun ban pentru suportarea contravalorii respectivelor abonamente. „Căutăm o variantă legală, astfel încât contravaloarea abonamentelor gratuite să nu fie suportată nici de la buget, nici de societatea de transport local”, sublinia cu puţin timp în urmă, dl. Lungu, accentuând că încă este nevoie de bani pentru achitarea ratelor la leasingul prin care au fost procurate autobuzele TPL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu