14 octombrie 2009


Vântoasa şi precipitaţiile intense au lăsat fără lumină 5 comune sucevene
· În pasul Tihuţa, pe Mestecăniş, cât şi zona Palma, a nins şi s-a format polei, pe carosabil fiind împrăştiat material antiderapant
Ploile masive şi mişcările atmosferice puternice au făcut viaţa grea sucevenilor din mai multe localităţi. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, precipitaţiilor abundente şi intensificărilor de vânt de marţi seara au fost lăsat pe întuneric locuitorii mai multor comune din judeţ. În cauză sunt Vereşti, Horodnicu de Sus, Cajvana, Buneşti şi Moldova Suliţa, 35 de posturi transformare rămânând nealimentate din cauza intemperiilor. Echipele de intervenţie ale E-on Electrica s-au deplasat în zonele afectate, estimându-se că furnizarea energiei electrice urma a fi reluată pe durata zilei de ieri.
În pasul Tihuţa şi pe Mestecăniş, cu porţiuni periculoase pe drumul naţional DN 17, cât şi zona Palma, de pe DN 17 A, pe carosabil, a fost împrăştiat material antiderapant. Măsura a fost luată pe fondul căderilor de precipitaţii sub formă de zăpadă şi a avut ca scop prevenirea formării de polei. Prefectura informează, de asemenea, că structurile locale pentru situaţii de urgenţă continuă să monitorizeze fenomenele meteorologice prognozate pentru intervalul 13 – 15 octombrie. Judeţul Suceava face obiectul avertizărilor de cod galben pentru marţi, miercuri şi joi şi care estimează fenomene de răcire accentuată, intensificări de vânt şi precipitaţii însemnate cantitativ, iar în zonele de munte, ninsoare. Totodată, s-au anunţat temperaturi scăzute pentru această perioadă, de 3-4 grade Celsius sub zero, dar şi viscol şi polei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu