21 octombrie 2009


Doar 1500 din 10.000 de potenţiali beneficiari au depus cereri pentru ajutoare la încălzirea în sistem centralizat

· Viceprimarul Lucian Harşovschi precizează că solicitări din partea sucevenilor sunt aşteptate până la apariţia noilor dispoziţii privind creşterea plafonului de la 425 de lei la 615 lei
Municipalitatea a prelungit termenul până la care la asociaţiile de proprietari din municipiul Suceava trebuie să depună la primărie cererile adunate de la racordaţii la sistemul centralizat de termificare, în vederea acordării sprijinului la încălzire. Anunţul este făcut de viceprimarul Lucian Harsovschi, care declară că, deşi se contează pe 10.000 de solicitări, efectiv, la compartimentul specializat al executivului au ajuns doar 1500 de formulare. Este vorba doar despre beneficiarii care realizează un venit pe membru de familie mai mic de 415 lei, dl Harşovschi crezând că multe dintre cereri se află adunate la sediile asociaţiilor, preşedinţii acestora din urmă fiind pe cale să le transmită la primărie, în vederea analizării şi emiterii deciziilor de plată. La acelaşi cuantum al venitului pentru care se disponibilizează ajutorul la căldură, au completat formulare, la sediul administrativului, şi 820 de posesori de centrale termice individuale. La Direcţia de Asistenţă Socială a primăriei din Burdujeni au făcut solicitări 700 de suceveni care îşi încălzesc locuinţele cu combustibili solizi, pentru aceştia sprijinul bănesc eliberându-se lunar, şi nu o singură dată pe sezon, ca până acum. Guvernul interimar a cerut Parlamentului să aprobe majorarea cuantumului maxim de la 425 lei la 615 lei pe membru de familie, scopul fiind acoperirea costurilor cu căldura ale familiilor cu venituri reduse. Lucian Harşovschi precizează că solicitări din partea sucevenilor sunt aşteptate până la apariţia noilor dispoziţii.
În acest context, în Suceava ar mai putea primi compensări un total de 3500 de familii, măsura fiind valabilă în intervalul noiembrie 2009-aprilie 2010. Reamintim că, în funcţie de consum şi intrările băneşti în casă, consumatorii Termica pot avea facturi compensate în proporţie de 10% până la 90%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu