07 octombrie 2009


Expoziţia de club la ciobănesc românesc de Bucovina
Colegiul Medicilor Veterinari Suceava şi Clubul Naţional Bucovina organizează, duminică, în premieră naţională, la Vatra Dornei, la Casa Muntelui, Expoziţia de club şi arbitrajul de selecţie pentru rasa de câini ciobănesc românesc de Bucovina. Manifestarea are loc în cadrul Programului competiţional chinologic al Asociaţiei Chinologice Române pe anul 2009.
Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Veterinari, dr. Petrea Dulgheru, ciobănescul românesc de Bucovina este cea mai recenta rasă de căini recunoscută de Federaţia Chinologică Internaţională, demersul având loc în martie anul acesta. Rasa este admisă provizoriu sub numele oficial de ciobănesc de Europa de Sud Est-Ciobănesc românesc de Bucovina, având ca origine Europa de Sud-Est şi ca administrare România şi Serbia recunoaşterea definitiva urmând a veni în termen 10 ani.
„Sperăm ca manifestarea organizată prin colaborarea dintre Colegiul Medicilor Veterinari Suceava şi Clubul Naţional Bucovina, să fie o reuşită, întrucât aceasta este rodul unei activităţi ştiinţifice şi a unei munci tehnice şi pasionate a celor care se ocupă, în Ţara de Sus, şi nu numai, de această rasă care poate constitui frumuseţea şi mândria Bucovinei”, subliniază dr. Petrea Dulgheru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu