19 octombrie 2009


De la 1 ianuarie,
Primăria ridică taxa de intrare in Bazar
· Tot de la aceeaşi dată nu se va mai percepe taxa specială de sport de la agenţii economici
· „Am alocat sume importante la fotbal, însă performanţele nu prea au existat”, explică primarul Ion Lungu

Aparatul executivului local municipal lucrează la fundamentarea bugetului pe anul 2010. Anunţul este făcut de şeful administrativului municipal, Ion Lungu, care precizează că proiectul de venituri şi cheltuieli pentru anul care vine include şi două importante noutăţi. În primul rând, municipalitatea intenţionează să lase liberă intrarea în Bazarul din Lunca Sucevei, propuneri în acest sens înregistrându-se de mai mult timp. Astfel, în condiţiile în care la supermarket-urile din prejmă accesul este neîngrădit, locuitorii judeţului nu vor mai fi obligaţi să achite nici taxa de 1 leu, percepută, în prezent, la intrarea în centrul comercial de pe malului Sucevei.
O a doua noutate, prinsă în proiecţia bugetară pe anul viitor, are în vedere „lichidarea” taxei speciale pentru sport. Primarul Ion Lungu spune că s-a avut în vedere criza economică şi financiară, măsura fiind una de relaxare financiară. Aceasta şi în contextul în care, anual, se aduna doar jumătate din suma scontată. Este vorba despre circa 300.000 de lei, agenţii economici contribuabili invocând tot felul de motive pentru a se eschiva de la plată. Banii erau orientaţi, în special, înspre echipa de fotbal „Cetatea” Suceava, însă edilul şef este nemulţumit de rezultatele formaţiei sucevene de ligă secundă. „Am alocat sume importante la fotbal, însă performanţele nu prea au existat. Vom asigura, în continuare, fonduri de la Consiliul Local, aşa cum am făcut în fiecare an pentru toate activităţile sportive”, explică primarul Ion Lungu.
Taxa a fost percepută de la 1 ianuarie 2006, fiind în valoare medie de 100 de lei vechi pe an. Şeful administraţiei locale spunea, atunci, că a luat această decizie ca urmare a presiunii enorme pe care o înregistrează din partea conducerii diverselor ramuri sportive din municipiu. Noua obligaţie financiară viza pe cei 4000 de agenţi economici identificaţi în reşedinţa de judeţ, fiind aplicată asupra cifrei de afaceri. Edilul şef a ţinut să precizeze că avut ca model mai multe municipalităţi din ţară şi că, astfel, se putea aduna o sumă de 500.000-600.000 de lei miliarde pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu